ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Новий проект

Дата:

28.10.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 16
Про звернення депутатів Здолбунівської міської ради до  Міністра інфраструктури України , голови правління АТ «Укрзалізниця»  , народного депутата  Олксандра  Аліксійчука  щодо збереження  на станції Здолбунів –Пасажирський  зупинки  пасажирських  потягів сполученням « Солотвино-Київ»  та «Київ-Ужгород –Солотвино»


ЗДОЛБУНІВСЬКА МІСЬКА РАДА
РІВНЕНСЬКОГО РАЙОНУ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
                                                     восьме скликання
 
Р І Ш Е Н Н Я
 
 від 02 листопада  2021 року                                                                  № 16
 
Про звернення депутатів Здолбунівської міської ради до  Міністра інфраструктури України , голови правління АТ «Укрзалізниця»  ,
народного депутата  Олксандра  Аліксійчука  щодо збереження  на
станції Здолбунів –Пасажирський  зупинки  пасажирських  потягів
сполученням « Солотвино-Київ»  та «Київ-Ужгород –Солотвино»
 
Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи висновки постійної комісії міської ради,  Здолбунівська міська рада
В И Р І Ш И Л А:
 
       1. Схвалити звернення депутатів Здолбунівської міської ради до  Міністра інфраструктури України Олександра Кубракова , голови правління АТ «Укрзалізниця»  Олександра Камишіна, народного депутата Олксандра Аліксійчука  щодо  збереження  зупинки на станції Здолбунів – Пасажирський  пасажирських  потягів сполученням    « Солотвино-Київ»  та «Київ-Ужгород – Солотвино»  (далі – звернення), згідно додатку.
2. Надіслати звернення  Міністру інфраструктури України Олександру Кубракову, голові правління АТ «Укрзалізниця»  Олександру Камишіну, народному  депутату  Олксандру Аліксійчуку 
3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, промисловості, транспорту, зв’язку, благоустрою, житлового фонду, торгівлі та агропромислового комплексу (голова Войцеховський О.І.).
 
 
 
Міський голова                                                   Владислав СУХЛЯК
 
 
 
                                                                            
                                                                                 Додаток
                             до рішення Здолбунівської
                             міської ради
                             від 02.11.2021 №16
 
Міністру інфраструктури України
Голові правління АТ «Укрзалізниця»
Народному депутату
Олксандру Аліксійчуку 
 
 
Звернення
депутатів Здолбунівської міської ради
щодо  збереження  зупинки на станції Здолбунів – Пасажирський  пасажирських  потягів сполученням  « Солотвино-Київ» (№13)  та «Київ-Ужгород – Солотвино» (№14)
 
Здолбунів - потужний залізничний  вузол з розгалуженою технічною інфраструктурою, який  знаходиться на перехресті  важливих міжнародних та державних автомагістралей, розташований в 12 км від обласного центру   міста Рівного. Впродовж багатьох десятиліть через станцію Здолбунів –Пасажирський  курсували потяги до всіх регіонів України та столиць ближнього зарубіжжя. Залізничний вокзал Здолбунова обслуговував, як мешканців Здолбунівщини так і Рівненського району, оскільки велика кількість маршрутів  не пролягають через  місто Рівне.
Останніми роками складається  несприятлива тенденція для пасажирів, які користувалися послугами  залізничного транспорту саме на станції Здолбунів, оскільки багато потягів оминають  станцію Здолбунів-Пасажирський  і слідують  без зупинок через Здолбунів-Південний та платформу 142 км, які пролягають  через наше  місто. Така тенденція продовжується, так як  у розкладі  з 12  грудня  2021 року  відсутня зупинка  потягів №13 сполученням «Солотвино-Київ» та №14 сполученням  «Київ-Ужгород-Солотвино» на станції Здолбунів –Пасажирський. Про важливість  даного потяга  для пасажирів говорити  зайве, тому що це ключові туристичні напрямки нашої країни. Квитки на ці маршрути  користуються шаленим попитом  і  розкупляються заздалегідь.
 Ми ще можемо зрозуміти, коли нашу станцію оминає  швидкісний експрес, який зупиняється між Києво і Львовом лише у  Дубно, але ніяк не можемо знайти логіку, коли від  Києва до  Здолбунова  потяг № 14  сполученням  «Київ – Ужгород – Солотвино»  робить  дев’ять  зупинок в містах зі значно меншою кількістю населення, як у Здолбунові і Рівне, та  три  аналогічних зупинки до Львова. Пасажири лише станції Здолбунів, серед усіх міст через які пролягає даний маршрут  позбавлені можливості користуватись  даними потягами. Це виглядає, як дискримінація. Якщо 33 хвилини, які витрачаються  на стоянку  на нашій станції є критичним для даного потяга, то оптимізуйте цей час, але не позбавляйте людей  тих зручностей, які були до цього.
В розкладі з’явився відновлений  потяг Лисичанськ –Ужгород і це чудово, що нам надається додаткова можливість зручно доїхати до бажаного місця призначення, але це не повинно бути  взамін уже існуючого потяга.
Враховуючи вище викладене просимо:
  1. Залишити  зупинку  потягів №13 сполученням «Солотвино-Київ» та №14 сполученням  «Київ-Ужгород-Солотвино» на станції Здолбунів –Пасажирський;
  2.  Розглянути можливість облаштування пасажирської платформи  на станції Здолбунів-Південний;
  3. Вивчити можливість короткочасної  зупинки  швидкісних  потягів  «Київ-Львів» та  «Львів-Київ» на платформі 142 км з метою  підвищення туристичного  потенціалу  міст Рівне і Здолбунів та підвищення рівня надання послуг з пасажирських перевезень мешканцям нашого регіону.
 
 
Секретар ради                                                                  Валентина КАПІТУЛА