ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий вцілому

Дата:

08.05.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 13
Про намір утворення спостережної ради при комунальному некомерційному підприємстві «Здолбунівська міська лікарня» Здолбунівської міської ради



У К Р А Ї Н А
Здолбунівська міська рада Рівненської області
восьме  скликання
 
Р І Ш Е Н Н Я
 
від 19 травня 2021 року                                                               № 12
 
Про намір утворення спостережної ради
при комунальному некомерційному підприємстві
«Здолбунівська міська лікарня» Здолбунівської міської ради
 
Відповідно до частини першої статті 10, частини першої статті 32, статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на підставі частини п’ятої статті 24 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», Постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року № 1077 «Про спостережну раду закладу охорони здоров’я та внесення змін до Типової форми контракту з керівником державного, комунального закладу охорони здоров’я», міська рада
 
В И Р І Ш И Л А:

1.Оголосити про намір утворити спостережну раду при комунальному некомерційному підприємстві «Здолбунівська міська лікарня» міської ради (далі - спостережна рада).

2.Утворити комісію з відбору представників громадськості, громадських об’єднань та організацій, що здійснюють професійне самоврядування у спостережну раду при комунальному некомерційному підприємстві «Здолбунівська міська лікарня» Здолбунівської міської ради згідно з додатком1.

3.Затвердити Порядок утворення спостережної ради при комунальному некомерційному підприємстві «Здолбунівська міська лікарня» міської ради (додаток 2)

  1. Визначити представником власника закладу охорони у спостережну раду при комунальному некомерційному підприємстві «Здолбунівська міська лікарня» заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Здолбунівської міської ради   Сосюка Юрія Павловича.
  1. Доручити комісії здійснити необхідні дії передбаченні Порядком, затвердженим пунктом 3 цього рішення.
 
  1. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, промисловості, транспорту, зв´язку, благоустрою, житлового фонду, торгівлі та агропромислового комплексу (голова - Войцеховський О.І.)
 
 
Міський голова                                                                  Владислав СУХЛЯК  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Додаток 1
до рішення Здолбунівської
міської ради
від 19 травня 2021 року №___
 
 
СКЛАД
комісії з відбору представників громадськості, громадських
 об’єднань та організацій, що здійснюють професійне самоврядування у спостережну раду при комунальному некомерційному підприємстві «Здолбунівська міська лікарня» Здолбунівської міської ради
 
  1. Біндюк Наталія Олексіївна – начальник відділу приватизації, комунальної власності та житлових питань міської ради, голова комісії.
 
  1. Вітень Зоя Володимирівна – головний спеціаліст управління з гуманітарних питань міської ради.
 
  1. Черуха Валентина Миколаївна – головний спеціаліст відділу з юридичної роботи та питань персоналу апарату міської ради.
 
 
 
 
Секретар ради                                                             Валентина КАПІТУЛА
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Додаток 2
до рішення
Здолбунівської міської ради
від  ____________
 
 
П О Р Я Д О К
утворення спостережної ради при комунальному некомерційному підприємстві «Здолбунівська міська лікарня» Здолбунівської міської ради
 
1. Цей Порядок розроблено відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 27 січня 2017 року № 1077 «Про спостережну раду закладу охорони здоров’я та внесення змін до типової форми контракту з керівником державного, комунального закладу охорони здоров’я» та визначає механізм утворення спостережної ради при комунальному некомерційному підприємстві «Здолбунівська міська лікарня» Здолбунівської міської ради  (далі – КНП «Здолбунівська ЦМЛ») як наглядового органу Лікарні.
  1. Спостережна рада утворюється за рішенням Здолбунівської міської ради  у кількості сім осіб.
Спостережна рада, що утворюється при КНП «Здолбунівська ЦМЛ», складається з:
- одного представника власника закладу охорони здоров’я (або уповноваженого ним органу) ;
- одного представника управління з гуманітарних питань та одного представника відділу соціальних гарантій Здолбунівської міської ради;
-  депутатів Здолбунівської міської ради (за згодою) - дві особи;
- представників громадськості та громадських об’єднань, діяльність яких спрямована на захист прав у сфері охорони здоров’я, організацій, що здійснюють професійне самоврядування у сфері охорони здоров’я (за згодою) - дві особи (по одному представнику).
  1. Спостережна рада діє на засадах добровільності, відкритості та прозорості. Усі витрати, пов’язані з організацією засідань спостережної ради, здійснюються за рахунок КНП «Здолбунівська ЦМЛ».
  2. Строк повноважень спостережної ради - три роки.
  3. Член спостережної ради повинен відповідати таким вимогам:
- бездоганна ділова репутація;
- відсутність реального або потенційного конфлікту інтересів, що може вплинути на об’єктивність і неупередженість прийняття рішень спостережною радою, зокрема відсутність трудових відносин із закладом охорони здоров’я;
- наявність професійних знань, вищої освіти, досвіду роботи у сфері охорони здоров’я, зокрема захисту прав пацієнтів;
- відсутність непогашеної судимості.
  1. Здолбунівська міська рада повідомляє про намір утворити спостережну раду при КНП «Здолбунівська ЦМЛ» на своєму офіційному веб-сайті.
  2. Про намір утворити спостережну раду при КНП «Здолбунівська ЦМЛ», а також про визначеного представника міської ради  як власника закладу охорони здоров’я  міська рада письмово повідомляє керівника закладу.
  3. Управління з гуманітарних питань та відділ соціальних гарантій Здолбунівської міської ради протягом 10 робочих днів з дати отримання письмової пропозиції, а депутати міської ради, представники громадськості, громадських об’єднань та організацій, що здійснюють професійне самоврядування, протягом 10 робочих днів з дати розміщення інформації на офіційному веб-сайті міської ради надають пропозиції щодо включення своїх представників до її складу.
  4. Відбір представників громадськості, громадських об’єднань та організацій, що здійснюють професійне самоврядування, проводиться шляхом рейтингового голосування за кандидатів у члени спостережної ради на офіційному веб-сайті міської ради у строк, що не перевищує 20 днів.
  5. Для проведення рейтингового голосування та опрацювання його результатів міська рада утворює комісію у складі  трьох осіб.
  6. Комісія забезпечує підготовку бланка для голосування в електронній формі (далі - електронний бюлетень) та розміщення його на офіційному веб-сайті міської ради.
  7. Рейтингове голосування за кандидатів від громадськості, громадських об’єднань та організацій, що здійснюють професійне самоврядування, у члени спостережної ради здійснюється шляхом заповнення електронних бюлетенів. В електронному бюлетені зазначаються в алфавітному порядку прізвища усіх кандидатів від громадськості, громадських об’єднань та організацій, що здійснюють професійне самоврядування.
  8. Електронний бюлетень для голосування заповнюється шляхом обов’язкового виставлення кандидатам від громадськості, громадських об’єднань та організацій, що здійснюють професійне самоврядування, рейтингових балів від 1 до 5. Кожен з рейтингових балів виставляється лише один раз незалежно від кількості включених до електронного бюлетеня кандидатів.
  9. Електронний бюлетень, заповнений з порушенням зазначених вимог, є недійсним. Підрахунок голосів здійснюється комісією.
  10. У разі коли за результатами рейтингового голосування з відбору кандидатів від громадськості, громадських об’єднань та організацій, що здійснюють професійне самоврядування, їх кількість перевищує дві особи, проводиться повторне рейтингове голосування серед кандидатів, які набрали однакову найменшу кількість балів.
  11. Якщо від громадськості, громадських об’єднань та організацій, що здійснюють професійне самоврядування, запропоновано не більше двох кандидатів, рейтингове голосування не проводиться.
  12. Комісія перевіряє відповідність кандидатів від громадськості, громадських об’єднань та організацій, що здійснюють професійне самоврядування,   управлінь і відділів міської ради, депутатів міської ради вимогам, визначеним у пункті 5 цього Порядку. У разі відповідності кандидатів зазначеним вимогам комісія пропонує міській раді прийняти рішення про обрання їх до складу спостережної ради.
  13. Здолбунівська міська рада протягом 10 робочих днів після отримання пропозицій від комісії приймає рішення про утворення спостережної ради та затвердження її персонального складу.
 
Секретар ради                                                    Валентина КАПІТУЛА