ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий вцілому

Дата:

20.06.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 5
Про затвердження Програми щодо приведення у готовність до укриття населення захисних споруд цивільного захисту Здолбунівської міської територіальної громади на 2022-2024 роки  

 
ЗДОЛБУНІВСЬКА МІСЬКА РАДА
РІВНЕНСЬКОГО РАЙОНУ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
                                                    восьме скликання
 
Р І Ш Е Н Н Я
 
Від 22 червня 2022 року                                                                      №  ПРОЄКТ
 
Про затвердження Програми щодо приведення у готовність до укриття населення захисних споруд цивільного захисту Здолбунівської міської територіальної громади на 2022-2024 роки  
 
Керуючись  Кодексом цивільного захисту України, пунктом 22 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану», на підставі наказу Міністерства внутрішніх справ України від 09 липня 2018 року № 579 «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту», Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30 липня 2018 року за № 879/32331, з метою забезпечення безпеки та захисту населення, за погодженням з постійними комісіями, Здолбунівська міська рада
 
В И Р І Ш И Л А:
 
  1. Затвердити Програму щодо приведення у готовність до укриття населення захисних споруд цивільного захисту Здолбунівської міської територіальної громади на 2022-2024 роки, (далі - Програма) що додається.
  2. Фінансовому управлінню Здолбунівської міської ради при формуванні міського бюджету на відповідні роки передбачити у видатковій частині бюджету кошти на реалізацію заходів Програми щодо приведення у готовність до укриття населення захисних споруд цивільного захисту Здолбунівської міської територіальної громади на 2022-2024 роки у межах наявних фінансових ресурсів.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету, фінансів, податків, соціально-економічного розвитку та реалізації державної регуляторної політики Здолбунівської міської ради (Бабак Л.В.).
 
 
Міський головаВладислав СУХЛЯК
АРКУШ ПОГОДЖЕННЯ
до рішення сесії Здолбунівської міської ради
«Про затвердження Програми щодо приведення у готовність до укриття населення захисних споруд цивільного захисту Здолбунівської міської територіальної громади на 2022-2024 роки»
 
Рішення підготував:
 
головний спеціаліст відділу з питань містобудування, архітектури і цивільного захисту міської ради                            
 
 
                               Лариса СТРЕЛЬЧУК
 
ПОГОДЖЕНО:
 
заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради
 
 
 
                               Юрій СОСЮК
 
 
секретар міської ради
 
 
 
                               Валентина КАПІТУЛА
 
начальник відділу- головний архітектор відділу з питань містобудування, архітектури і цивільного захисту міської ради
 
 
 
 
                               Андрій ТКАЧУК
начальник відділу організаційної роботи  та документообігу апарату міської ради    
 
 
 
                               Володимир ДАЦЮК
начальник відділу з юридичної роботи та питань персоналу апарату міської ради
 
 
 
                              Світлана ГЕРАСИМЮК
уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції в Здолбунівській міській раді та її виконавчих органів
 
 
 
 
                               Ірина ОЛІЙНИК
 
в.о.начальника фінансового управління міської ради
  
 
                               Олена ЛАБІК
 
ЗАТВЕРДЖЕНО
рішення Здолбунівської міської ради
                                                                    від  22 червня 2022 року № ПРОЄКТ
 
ПРОГРАМА
щодо приведення у готовність до укриття населення захисних споруд цивільного захисту Здолбунівської міської територіальної громади
на 2022-2024 роки
 
  1. Обґрунтування необхідності прийняття Програми
 
Програма щодо приведення у готовність до укриття населення захисних споруд цивільного захисту Здолбунівської міської територіальної громади на 2022-2024 роки (далі - Програма) розроблена відповідно Кодексу цивільного захисту України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про правовий режим воєнного стану», на підставі наказу Міністерства внутрішніх справ України від 09 липня 2018 року № 579 «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту».
Враховуючи особливу важливість в умовах воєнного стану завдань цивільного захисту, пов’язаних з захистом життя людей при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій на виконання вимог Кодексу цивільного захисту України щодо реалізації державної політики у сфері захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, інших нормативних актів держави розроблено Програму щодо приведення у готовність до укриття населення захисних споруд цивільного захисту Здолбунівської міської територіальної громади на 2022-2024 роки .
  1. Мета Програми
 
Метою Програми є підвищення рівня безпеки населення при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру.
Здійснення комплексу заходів, спрямованих на приведення захисних споруд у готовність до використання за призначенням, реконструкція, модернізація, удосконалення захисних споруд комунальної власності, підтримання їх в належному стані, укомплектування збереження та  оновлення їх майна тощо.
  1. Завдання та організаційні заходи щодо реалізації Програми
Основними завданнями щодо реалізації Програми є:
  • підвищення рівня готовності захисних споруд до дій за призначенням та успішна реалізація державної політики у сфері захисту населення та території громади від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру;
  • забезпечення належного рівня безпеки населення і захисту їхнього життя та здоров’я;
  • реконструкція, модернізація та удосконалення захисних споруд та своєчасне інформування населення про їхнє місцезнаходження;
  • створення, накопичення, збереження та щорічне оновлення майна, що знаходиться в захисних спорудах;
  • створення сприятливих умов для функціонування захисних споруд.
Основними заходами Програми є:
  1. Покращення матеріально - технічної бази захисних споруд, шляхом проведення поточного та капітального ремонтів приміщень.
  2. Проведення благоустрою території біля захисних споруд.
  3. Придбання лавок для сидіння, стелажів для продуктів харчування.
  4. Проведення освітлення, каналізації, водопостачання а також придбання тари для збереження води у випадку припинення водопостачання
  5. Встановлення вентиляції.
  6. Придбання аптечок, ліхтарів.
  7. Організація через засоби масової інформації та безпосередньо на підприємствах, організаціях та установах всіх форм власності вивчення правил перебування у захисній споруді.
  8. Забезпечення якісного проведення в загальноосвітніх та дитячих дошкільних та позашкільних закладах вивчення правил перебування у захисній споруді.
  9. Створення необхідних резервів сил та засобів, у тому числі матеріальних та фінансових резервів для реагування на кризові та надзвичайні ситуації і загрози, які відображені в додатку 3 до Програми.
  1. Очікуванні результати від реалізації Програми
Результатом виконання Програми має стати:
  • дієвий захист населення, яке проживає на території Здолбунівської міської територіальної громади;
- підвищення рівня готовності органів управління цивільного захисту щодо виконання вимог державної політики у сфері захисту населення та території від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру;
  • створення належних умов укриття населення в захисних спорудах. Очікується покращення стану захисних споруд цивільного захисту,
а саме:
  • проведення капітального ремонту;
  • проведення поточного ремонту;
  • проведення освітлення;
  • проведення водопостачання;
  • проведення каналізації;
  • встановлення вентиляції;
  • придбання меблів;
  • придбання стелажів для ;
  • придбання питної води;
  • придбання медикаментів та аптечок;
  • інше.
 
  1. Відповідальні за реалізацію Програми
Виконавцями Програми є управління з гуманітарних питань Здолбунівської міської ради, керівники закладів освіти та охорони здоров’я, комунальне підприємство “Здолбунівське”.
Контроль за реалізацією заходів, передбачених Програмою, покладається на постійну комісію з питань бюджету, фінансів, податків, соціально-економічного розвитку та реалізації державної регуляторної політики Здолбунівської міської ради.
Дострокове припинення виконання Програми відбувається у разі втрати актуальності основної її мети за спільним поданням відповідального виконавця програми.
 
 
  1. Фінансове забезпечення
 
Фінансування заходів Програми передбачено в Паспорті програми, згідно додатку 1 та здійснюється за рахунок коштів бюджету Здолбунівської міської ради, а також можуть здійснюватися за рахунок добровільних пожертвувань фізичних і юридичних осіб, благодійних організацій та об'єднань громадян, інших не заборонених законодавством джерел.
Джерела та обсяги фінансування, необхідні для забезпечення заходів програми відображені у додатку 2 до Програми.
Обсяг фінансування завдань і заходів Програми уточнюється щороку під час складання проекту бюджету Здолбунівської міської територіальної громади на плановий бюджетний період.
 
 
 
Секретар  ради                                                                   Валентина КАПІТУЛА