ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий вцілому

Дата:

25.11.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 15
Про обмеження використання електричної енергії та освітлювальних елементів комунального майна на території Здолбунівської міської територіальної громади

ЗДОЛБУНІВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІВНЕНСЬКОГО РАЙОНУ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

восьме скликання

Р І Ш Е Н Н Я

___________________ 2022 року №______

Про обмеження використання електричної енергії та освітлювальних елементів комунального майна на території Здолбунівської міської територіальної громади

Відповідно до статей 140, 144 Конституції України, статей 11, 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 5 частини першої статті 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», підпункту 5 пункту 3 та пункту 8 постанови Кабінету Міністрів України від 08.07.2020 р. № 573 «Питання запровадження та здійснення деяких заходів правового режиму воєнного стану», згідно з положеннями Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 64/2022, затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року №2102-ІХ, статей 15, 22 Закону України «Про критичну інфраструктуру», у зв'язку з триваючою військовою агресією російської федерації проти України, яка трансформувалася у війну на виснаження - знищення або виведення із ладу об’єктів критичної інфраструктури, та з метою зміцнення енергетичної безпеки країни, Здолбунівська міська рада,

В И Р І Ш И Л А:

  1. Заборонити з 17:00 до 6 години ранку на території Здолбунівської міської територіальної громади використання освітлювальних елементів підсвітки комунального майна - підсвітки фасадів та пам'ятників, вивісок, інформаційних табло, вказівників, “нічників”, гірлянд тощо, до моменту припинення чи скасування дії правового режиму воєнного стану або до прийняття рішення щодо відміни режиму обмеження використання електроенергії на території Здолбунівської міської територіальної громади. Дія даного пункту не поширюється на вуличне освітлення та освітлення мостів.

2. Обмежити під час комендантської години на території (Здолбунівської міської територіальної громади використання вуличного освітлення до моменту припинення чи скасування дії правового режиму воєнного стану на території Здолбунівської міської територіальної громади або до прийняття рішення щодо відміни режиму обмеження використання електроенергії на території Здолбунівської міської територіальної громади.

3. Рекомендувати представникам бізнесу та суб’єктам господарювання усіх форм власності, які здійснюють підприємницьку діяльність на території Здолбунівської міської територіальної громади, в тому числі в орендованому у територіальної громади майні, під час роботи скоротити споживання електроенергії у пікові години, з 17:00 до 22:00 год., а в неробочі години та під час комендантської години на території Здолбунівської міської територіальної громади повністю вимикати освітлювальні елементи приватного майна - вивіски, інформаційні табло, вітрини, офісне та складське освітлення, вказівники, гірлянди тощо, до моменту припинення чи скасування дії правового режиму воєнного стану або до прийняття рішення щодо відміни режиму обмеження використання електроенергії на території Здолбунівської міської територіальної громади.

4. Рекомендувати начальнику відділу поліції №6 Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції України у Рівненській області до припинення чи скасування на території Здолбунівської міської територіальної громади дії правового режиму воєнного стану, до прийняття рішення щодо відміни режиму обмеження використання електроенергії на території Здолбунівської міської територіальної громади - у разі виявлення на території Здолбунівської міської територіальної громади фактів роботи освітлювальних елементів комунального майна - вивісок, інформаційних табло, вказівників, “нічників”, гірлянд тощо, у пікові години споживання електроенергії, з 17:00 до 22:00 год., та під час дії комендантської години, - здійснити необхідні дії з метою реалізації п. 1 та п. 2 цього Рішення, а також дії передбачені чинним законодавством, керуючись статтею 25 Закону України «Про правовий режим воєнного стану».

5. Відділу приватизації, комунальної власності та житлових питань Здолбунівської міської ради забезпечити виконання рішення - довести до відома балансоутримувачів, орендарів комунального майна, інших осіб уповноважених на управління майном Здолбунівської міської територіальної громади згідно закону про визначені відповідно до п. 1,п. 2 та п.3 цього рішення обмеження. заборони та рекомендації.

5. Відділу економічного розвитку та регуляторної політики Здолбунівської міської ради та відділу з питань комунального господарства, благоустрою та екології Здолбунівської міської ради та комунальним підприємствам Здолбунівської міської ради здійснювати роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання всіх форм власності щодо рекомендацій, викладених в п. 3.

5. Доручити відділу інформаційної політики, технологій та захисту інформації Здолбунівської міської ради забезпечити інформування населення щодо заборон та рекомендацій, викладених в п. 1, п.2 та п.3 даного рішення

6. Оприлюднити це рішення у встановленому законодавством порядку на інформаційних ресурсах Здолбунівської міської ради.

7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на Постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, промисловості, транспорту, зв´язку, благоустрою, житлового фонду, торгівлі та агропромислового комплексу( Войцеховський О.І.).

Міський голова Владислав СУХЛЯК

АРКУШ ПОГОДЖЕННЯ

до проєкту рішення Здолбунівської міської ради

«Про обмеження використання електричної енергії та освітлювальних елементів комунального майна на території Здолбунівської міської територіальної громади»

Проєкт рішення підготував:

начальник відділу з питань

комунального господарства,

благоустрою та екології міської ради Петро ГОРОШКО

ПОГОДЖЕНО:

заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Юрій СОСЮК
секретар міської ради Валентина КАПІТУЛА
начальник відділу організаційної роботи та документообігу апарату міської ради Володимир ДАЦЮК
начальник відділу з юридичної роботи та питань персоналу апарату міської ради Світлана ГЕРАСИМЮК