ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий вцілому

Дата:

20.12.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 3
  Про бюджет Здолбунівської міської територіальної громади на 2023 рік

                                                                         
Проєкт
 

ЗДОЛБУНІВСЬКА МІСЬКА РАДА
РІВНЕНСЬКОГО РАЙОНУ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
                                                     восьме скликання
                                                                                                                                 
Р І Ш Е Н Н Я
 
від 21 грудня 2022 року                                                                       № ____
 
Про бюджет Здолбунівської
міської територіальної громади на 2023 рік
 
(1755900000)
(код бюджету)
 
Керуючись Бюджетним кодексом України, Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, проектом наказу начальника Рівненської обласної військової адміністрації «Про обласний бюджет Рівненської області на 2023 рік», проектом рішення Мізоцької селищної ради «Про бюджет Мізоцької селищної територіальної громади на 2023 рік», проектом рішення Здовбицької сільської ради «Про бюджет Здовбицької сільської територіальної громади на 2023 рік», рішенням виконавчого комітету міської ради від 14 грудня 2022 року № 279 “Про проєкт бюджету Здолбунівської міської територіальної громади на 2023 рік”, іншими чинними нормативно-правовими актами з цих питань, за погодженням з постійними депутатськими комісіями міської ради, Здолбунівська міська рада
В И Р І Ш И Л А:
  1. Визначити на 2023 рік:
-  доходи міського бюджету у сумі 328 586 903  гривень, у тому числі доходи загального фонду міського бюджету – 323 503 099 гривень та доходи спеціального фонду міського бюджету – 5 083 804 гривень, в тому числі бюджету розвитку 300 000 гривень згідно з додатком 1 до цього рішення;
-  видатки міського бюджету у сумі 328 586 903 гривень, у тому числі видатки загального фонду міського бюджету – 317 577 293 гривень та видатки спеціального фонду міського бюджету – 11 009 610 гривень, в т. ч. видатки бюджету розвитку спеціального фонду міського бюджету – 6 225 806 гривень згідно з додатком 3 до цього рішення;
- профіцит  за загальним фондом міського бюджету у сумі 5 925 806 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;
 
2
- дефіцит спеціального фонду міського бюджету у сумі 5 925 806 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;
- оборотний  залишок  бюджетних  коштів  міського бюджету  у розмірі 400 000 гривень, що становить 0,001 відсотка видатків загального фонду міського бюджету, визначених цим пунктом;
- резервний  фонд  міського бюджету у розмірі 1 000 000 гривень, що становить 0,003 відсотка видатків загального фонду міського бюджету, визначених цим пунктом.
2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів міського бюджету на 2023 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатком 3 до цього рішення.
3.  Затвердити на 2023 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 4 до цього рішення.
4. Затвердити на 2023 рік  обсяги капітальних вкладень бюджету у розрізі інвестиційних проектів згідно з додатком 5 до цього рішення.
5.  Затвердити розподіл витрат бюджету на реалізацію місцевих / регіональних програм у сумі 74 820 183 гривень  згідно з додатком 6 до цього рішення.
6. Установити, що у загальному фонді бюджету Здолбунівської територіальної громади на 2023 рік:
1) до доходів загального фонду міського бюджету належать доходи, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України, трансферти, визначені  статтею 97 Бюджетного кодексу України;
2) джерелами формування у частині фінансування є надходження, визначені пунктом 4 частини 1 статті 15 Бюджетного кодексу України.
7.  Установити, що джерелами формування спеціального фонду міського бюджету на 2023 рік:
1) у частині доходів є надходження, визначені статтею 691 Бюджетного кодексу України;
2) у частині фінансування є надходження, визначені частинами 1, 2 статті 72 Бюджетного кодексу України.
8. Визначити на 2023 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками міського бюджету видатки загального фонду на:
  • заробітна плата; 
  • нарахування на оплату праці;
  • медикаменти та перев’язувальні матеріали;
  • продукти харчування;
  • оплата комунальних послуг та енергоносіїв;
  • інші виплати населенню.
9. Відповідно до абзацу другого частини восьмої  статті 16 Бюджетного кодексу України дозволити начальнику фінансового управління Здолбунівської міської ради в межах поточного бюджетного періоду здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитах, з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду, а також шляхом придбання державних цінних паперів.
 
3
10. Надати повноваження виконавчому комітету міської ради щодо здійснення позик на покриття тимчасових касових розривів міського бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах  поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, відповідно до статтей 43, 73 Бюджетного кодексу України.
11. Головним розпорядникам коштів бюджету міської територіальної громади забезпечити виконання норм Бюджетного кодексу України стосовно:
1) затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цим рішенням;
2) здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;
3) забезпечення доступності інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:
здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2023 року;
         оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;
4) забезпечення у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ, інші енергоносії, комунальні послуги та послуги зв'язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом відповідних послуг у межах бюджетних асигнувань, затверджених у кошторисі.
12. Надати право виконавчому комітету міської ради:
- приймати рішення щодо можливості попередньої оплати при здійсненні процедури закупівлі товарів, послуг та робіт головним розпорядником, розпорядниками та одержувачами коштів міського бюджету;
- при внесенні змін та доповнень до бюджетної та відомчої класифікації приводити у відповідність до неї доходи, видатки і фінансування міського бюджету;
- в міжсесійний період здійснювати внесення змін до доходів та видатків міського бюджету за рахунок міжбюджетних трансфертів з державного та інших місцевих бюджетів, розподіл і перерозподіл обсягів субвенцій між місцевими бюджетами з послідуючим затвердженням міською радою.
13. Надати право головним розпорядникам коштів міського бюджету здійснювати перерозподіл видатків за економічною класифікацією в межах загального обсягу бюджетних призначень по загальному та спеціальному фондах міського бюджету.
14. Рішення набирає чинності з 01 січня 2023 року.
4
15. Додатки № 1-6 до цього рішення є його невід’ємною частиною.
16. Відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу України секретарю міської ради забезпечити опублікування цього рішення в десятиденний  строк з дня його прийняття на сайті міської ради.
17. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань бюджету, фінансів, податків, соціально-економічного розвитку та реалізації державної регуляторної політики (голова Л. Бабак).
 
 
 
Міський голова                                          Владислав СУХЛЯК