ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий вцілому

Дата:

20.12.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 12
Про погодження проєкту Меморандуму про співпрацю з Мачухівською сільською територіальною громадою

ЗДОЛБУНІВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІВНЕНСЬКОГО РАЙОНУ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

восьме скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від 21 грудня 2022 року №

Про погодження проєкту Меморандуму про

співпрацю з Мачухівською сільською територіальною громадою

Керуючись статтею 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, відповідно до законів України “Про інвестиційну діяльність” та “Про співробітництво територіальних громад”, з метою об’єднання зусиль щодо розробки та реалізації спільних проектів та програм сталого соціально – економічного розвитку територіальних громад, Здолбунівська міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Погодити проєкт Меморандуму про співпрацю між Здолбунівською міською територіальною громадою та Мачухівською сільською територіальною громадою (далі - Меморандум), згідно додатку.
  2. Уповноважити міського голову Владислава СУХЛЯКА підписати від імені Здолбунівської міської ради Меморандум, зазначений в пункті 1 цього рішення.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради   з питань бюджету, фінансів, податків, соціально-економічного розвитку та реалізації державної регуляторної політики (Бабак Л.В.).

Міський голова Владислав СУХЛЯК

Додаток

до рішення Здолбунівської міської ради

від “___” грудня 2022 року №___

МЕМОРАНДУМ

про співпрацю між територіальними громадами Здолбунівської міської ради та Мачухівської сільської ради

м.Здолбунів «____»___________20___року

Здолбунівська міська територіальна громада, в особі міського голови СУХЛЯКА Владислава Олеговича, який діє відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Мачухівська сільська територіальна громада, в особі сільського голови БІЛОКІНЬ Валерія Васильовича, який діє відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в подальшому іменуються як Сторони, а кожна окремо – Сторона, усвідомлюючи важливість об’єднання зусиль щодо подальшого сталого соціально – економічного та культурного розвитку територіальних громад з розробки та реалізації спільних проєктів та програм, Сторони домовились про наступне:

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1 Меморандум про співпрацю між Здолбунівською міською територіальною громадою та Мачухівською сільською територіальною громадою (далі – Меморандум) визначає відносини та напрямки співробітництва між Сторонами у розвитку територіальних громад.

1.2 Мета Меморандуму – об’єднати зусилля Сторін щодо розробки та реалізації спільних проектів та програм сталого соціально – економічного розвитку територіальних громад.

1.3 Цей Меморандум складений відповідно до чинного законодавства України та інших нормативних актів.

2. НАПРЯМКИ СПІВРОБІТНИЦТВА

СТОРІН

2.1 Сторони цим Меморандумом підтверджують наміри та сприяння у сталому розвитку територіальних громад у галузях екології та довкілля, енергозбереження та енергоефективності, комунальної та соціальної інфраструктури, підприємництва та бізнесу, креативності, культури, спорту та громадянського суспільства.

2.2 Для виконання цього Меморандуму Сторони визначають співпрацю у наступних заходах та напрямках співробітництва:

- розвиток «зеленого» туризму;

- розвиток соціальної інфраструктури та людського потенціалу;

- розвиток відновлювальних та альтернативних джерел енергії;

- підвищення енергоефективності систем тепло-, водо-, електропостачання;

- розвиток підприємництва, популяризація розвитку креативного підприємництва;

- розвиток сільськогосподарських кооперативів та сільського господарства із застосуванням сучасних технологій та із врахуванням потреб ринку;

- підтримка та розвиток малого та середнього бізнесу;

- розвиток та підтримка об’єднань співвласників багатоквартирних будинків;

- підвищення рівня якості та швидкості надання адміністративних послуг населенню, що передбачає застосування сучасних інформаційних технологій;

- спільна участь у конкурсах проектів міжнародної технічної допомоги, програм транскордонного співробітництва та інших грантових програмах і проектах;

- спільна розробка та реалізація проектів з відновлення історичних пам’яток культури та популяризація культурної спадщини;

- створення новітнього освітньо-культурного та спортивного простору;

- проведення форумів, конференцій та інших заходів з обміну досвідом щодо розвитку територіальних громад;

- організація та проведення спільних спортивних, культурно-мистецьких заходів;

- підвищення рівня конкурентоспроможності територій Здолбунівської та Мачухівської територіальних громад;

- забезпечення стратегічного планування розвитку територій.

2.3 Перелік заходів та напрямків співробітництва не є вичерпним і відповідно до чинного законодавства та після погодження обох Сторін може розширюватись.

3. ІНШІ УМОВИ

3.1. Будь-яка діяльність в рамках цього Меморандуму на територіях територіальних громад регулюється чинним законодавством України.

3.2. Сторони взаємодіють одна з одною з питань виконання пунктів цього Меморандуму через уповноважених представників, що делегуються Сторонами для розгляду поточних питань та проведення спільних заходів.

3.3. Сторони домовляються, що умови цього Меморандуму не є конфіденційними та можуть надаватися заінтересованим іншим особам у разі необхідності.

3.4. Всі зміни та доповнення до цього Меморандуму оформлюються письмово та за згодою Сторін.

4. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ

4.1. Цей Меморандум є документом, що визначає загальні напрями співпраці та не створює юридичних зобов’язань для Сторін.

Даний Меморандум не стосується прав і зобов’язань Сторін щодо укладених договорів з третіми сторонами, і не може служити перешкодою для виконання взятих зобов’язань.

4.2. Кожна Сторона має право співпрацювати з іншими установами, організаціями, інститутами громадянського суспільства та іншими юридичними особами з будь-яких питань, подібних тим, що передбачаються цим Меморандумом.

Жодне з положень цього Меморандуму не перешкоджатиме будь-якій із Сторін укладати інші угоди з іншими юридичними особами.

4.3. Всі суперечки відносно тлумачення і застосування положень цього Меморандуму будуть вирішуватись шляхом переговорів та консультацій між Сторонами.

4.4. Дострокове припинення Меморандуму набирає чинності через 30 календарних днів після отримання повідомлення відповідною Стороною.

4.5. Підписуючи цей Меморандум, Сторони визнають, що дотримання і реалізація його положень є гарантією виконання державної політики у сфері розвитку територіальних громад.

4.6. Цей Меморандум скріплюється підписами уповноважених представників Сторін, їх печатками, набирає чинності з моменту його підписання такими представниками та укладається на не визначений строк.

Дію Меморандуму може бути припинено за домовленістю Сторін або за ініціативою однієї з них.

4.7. Зміни або доповнення до цього Меморандуму можуть бути внесені за взаємною згодою Сторін, що оформлюється додатковими угодами до цього Меморандуму.

Додаткові угоди до цього Меморандуму є його невід’ємними частинами і мають юридичну силу у разі, якщо вони викладені в письмовій формі, підписані Сторонами та скріплені їх печатками.

4.8. Цей Меморандум укладено при повному розумінні Сторонами його умов та термінології українською мовою на трьох сторінках у двох примірниках, які мають однакову юридичну силу - по одному для кожної зі Сторін.

5. РЕКВІЗИТИ СТОРІН

Здолбунівська міська рада
Код ЄДРПОУ: 05391130
Адреса:
35705, м.Здолбунів
вул. Грушевського,14
Рівненський район
Рівненська область
тел. (03652) 2-21-31,
факс (03652) 2-21-31
Міській голова
___________________Владислав СУХЛЯК
Мачухівська сільська рада
Код ЄДРПОУ: 21046808
Адреса:
38754, с. Мачухи,
вул. Історична 1
Полтавський район
Полтавська область
тел. 0532-644233, 099-430-84-20
Сільській голова
_______________Валерій БІЛОКІНЬ