ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий за основу

Дата:

28.03.2023

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 10
10.Про звернення депутатів до Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО

ЗДОЛБУНІВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІВНЕНСЬКОГО РАЙОНУ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

восьме скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від 28 березня 2023 року №

Про звернення депутатів Здолбунівської міської ради до Президента України про застосування права вето щодо прийнятого Верховною Радою України проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності», реєстраційний № 5655 від 11.06.2021

Відповідно до статей 25, 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», за погодженням з постійними комісіями міської ради, Здолбунівська міська рада

В И Р І Ш И Л А :

  1. Схвалити звернення депутатів Здолбунівської міської ради до Президента України про застосування права вето щодо прийнятого Верховною Радою України проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності», реєстраційний від 11.06.2021 № 5655, що додається.
  2. Надіслати це рішення Президенту України Володимиру ЗЕЛЕНСЬКОМУ.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на секретаря ради Валентину КАПІТУЛУ.

Міський голова Владислав СУХЛЯК

Додаток

до рішення Здолбунівської міської ради

від 28.03.2023 №

Звернення
депутатів Здолбунівської міської ради
до Президента України про застосування права вето щодо прийнятого
Верховною Радою України проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності», реєстраційний номер № 5655 від 11.06.2021

Вельмишановний Володимире Олександровичу!

13 грудня 2022 року Верховна Рада України прийняла проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності», від 11.06.2021реєстраційний № 5655.

Цим законопроектом знищується велика частина досягнень децентралізації останніх років, унеможливлюється контроль за самочинним будівництвом і вплив громади на містобудівну діяльність в межах своєї території.

Проект створює умови для розвитку монополізму в будівельній галузі, для тиску окремих великих компаній на всіх інших, по всій території України. В результаті цього вартість відбудови міст України після нашої Перемоги буде значно вищою, а якість гіршою.

Електронний облік, автоматична реєстрація в сфері містобудування, які в діючому законодавстві започатковані, будуть знищені, адже адміністратори реєстрів не мають відповідальності за внесення даних, які не відповідають дійсності. Саме тому петиція, якою громадськість звернулась Президента України застосувати до цього проєкту закону вето, набрала 42090 голосів.

Зважаючи на зазначене вище, звертаємось до Вас з проханням застосувати право вето щодо прийнятого Верховною Радою України проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності», від 11.06.2021 реєстраційний №5655 із наступним поверненням цього проєкту на повторний розгляд Верховної Ради України.

Схвалено
рішення Здолбунівської міської ради
від 28 березня 2023 року №

Секретар ради Валентина КАПІТУЛА