ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий вцілому

Дата:

05.07.2023

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 16
16. Про затвердження Положення про порядок призначення та виплати одноразових премій обдарованим учням, вихованцям, творчим колективам, командам та педагогічним працівникам, тренерам

ПРОЄКТ

У К Р А Ї Н А

Здолбунівська міська рада Рівненської області

восьме скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від  05 липня  2023 року                                                                             №

Про затвердження Положення про порядок призначення та виплати одноразових премій обдарованим учням, вихованцям, творчим колективам, командам та педагогічним працівникам, тренерам

Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про позашкільну освіту», «Про фізичну культуру і спорт», на виконання Програми роботи з обдарованою молоддю Здолбунівської міської територіальної громади на 2023 рік, затвердженої рішенням Здолбунівської міської ради від 21 грудня 2022 року № 1395, Програми розвитку фізичної культури та спорту Здолбунівської міської територіальної громади на 2023 рік, затвердженої рішенням Здолбунівської міської ради від 21 грудня 2022 року № 1395, з метою створення сприятливих умов для подальшого розвитку учнівської молоді, підтримки обдарованих та талановитих дітей, їх наставників, забезпечення потреби особистості у творчій самореалізації, інтелектуальному, духовному і фізичному розвитку, підготовки до активної професійної та громадянської діяльності, організації змістовного дозвілля учнівської молоді, за погодженням з постійними комісіями, міська рада

                                                  В И Р І Ш И Л А:

  1. Затвердити Положення про порядок призначення та виплати одноразових премій обдарованим учням, вихованцям, творчим колективам, командам та педагогічним працівникам, тренерам (далі – Положення), що додається.
  2. Затвердити склад комісії з призначення та виплати премій обдарованим учням, вихованцям, творчим колективам, командам та педагогічним працівникам, тренерам (додається).
  3. Управлінню з гуманітарних питань Здолбунівської міської ради здійснювати організацію, координацію і контроль щодо призначення та виплати одноразових премій обдарованим учням, вихованцям, творчим колективам, командам та педагогічним працівникам, тренерам.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, охорони здоров´я, культури, спорту, соціального захисту, молодіжної політики, законності, регламенту, депутатської діяльності, етики та врегулювання конфлікту інтересів  (голова Висоцький Ю.О.).

Міський голова                                                               Владислав СУХЛЯК

Затверджено

Рішення Здолбунівської міської ради

від 05.07.2023 №

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок призначення та виплати одноразових премій обдарованим учням, вихованцям, творчим колективам, командам та педагогічним працівникам, тренерам

I.Загальні положення

Положення про призначення та виплату одноразових премій обдарованим учням, вихованцям, творчим колективам, командам та педагогічним працівникам, тренерам закладів освіти Здолбунівської міської ради (далі - Положення) регламентує порядок призначення та виплати одноразових премій переможцям III, IV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів, в тому числі Інтернет-олімпіад, Всеукраїнських, Міжнародних марафонів, проєктів із предметів початкової школи, II, III етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, інтерактивних конкурсів, переможцям Міжнародних, Всеукраїнських, обласних творчих конкурсів, турнірів, виставок, фестивалів, змагань, чемпіонатів тощо та педагогічним працівникам та тренерам, що їх підготували.

Одноразова премія обдарованій молоді – це фінансова підтримка, що надається з метою заохочення дітей та молоді шкільного віку до участі у науковій, культурній, творчій, спортивній, громадській діяльності та реалізації проєктів, забезпечення економічних і соціальних гарантій самореалізації особистості.

Одноразова премія педагогічним працівникам, тренерам є мотивуючим засобом для педагогів, тренерів, які здійснювали підготовку дітей і матеріальним заохоченням до подальшої роботи з обдарованою молоддю.

Призначення одноразових премій учнівській молоді спрямоване на реалізацію права кожної дитини брати участь у науковому, спортивному, культурному і творчому житті суспільства, про що зазначено в статті 31 Конвенції ООН про права дитини, виховання громадянина України та патріота малої Батьківщини, залучення підростаючого покоління до розкриття свого творчого потенціалу, формування інтелекту, духовності як ефективного засобу соціалізації дітей і підлітків.

Виплата одноразових премій обдарованим учням, вихованцям, творчим колективам, командам та педагогічним працівникам, тренерам здійснюється за підсумками навчального року за результатами олімпіад, конкурсів, виставок, фестивалів, змагань, чемпіонатів тощо, впродовж календарного року з липня до 31 грудня.

Для призначення та виплати одноразових премій обдарованим учням, вихованцям, творчим колективам, командам та педагогічним працівникам, тренерам адміністрацією закладів освіти подається лист-клопотання та підтверджуючі документи.

Підставою для виплати одноразових премій обдарованим учням, вихованцям, творчим колективам, командам та педагогічним працівникам, тренерам є наказ начальника управління з гуманітарних питань Здолбунівської міської ради.

Організація, координація і контроль щодо надання одноразових премій обдарованим учням, вихованцям, творчим колективам, командам та педагогічним працівникам, тренерам здійснюється управлінням з гуманітарних питань Здолбунівської міської ради.

Виплата здійснюється закладами освіти в межах кошторисних призначень на відповідний рік.

У випадку, якщо претендент має право на призначення кількох премій, виплачується сума по кількох критеріях.

II. Порядок призначення одноразових премій

обдарованим учням, вихованцям, творчим колективам, командам та педагогічним працівникам, тренерам

Висування кандидатів здійснюється керівниками закладів освіти шляхом подання управлінню з гуманітарних питань Здолбунівської міської ради листа-клопотання щодо преміювання кандидатур учнів, вихованців, творчих колективів, команд, педагогічних працівників, тренерів. У листі-клопотанні, за підписом керівника навчального закладу, мають бути висвітлені досягнення кандидатів та надана інформація про підтверджуючий документ (наприклад, наказ, лист, копії дипломів, грамот тощо), а для Здолбунівської дитячо-юнацької спортивної школи необхідно надати копії протоколів змагань та копії дипломів, грамот тощо.

Управління з гуманітарних питань Здолбунівської міської ради на підставі клопотань адміністрації навчальних закладів формує списки обдарованих учнів, вихованців, творчих колективів, команд та педагогічних працівників, тренерів, претендентів на виплату одноразових премій і подає їх на розгляд відповідної комісії. За результатами розгляду комісії видається наказ начальника управління з гуманітарних питань Здолбунівської міської ради про виплату одноразових премій обдарованим учням, вихованцям, творчим колективам, командам та педагогічним працівникам, тренерам.

3.1. Одноразові премії учням, які стали переможцями Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів, в тому числі Інтернет-олімпіад:

IV етап (всеукраїнський) – незалежно від зайнятого місця - 1000 гривень;

ІІІ етап (обласний):

І місце - 700 гривень;

ІІ місце - 500 гривень;

ІІІ місце - 300 гривень.

3.2. Одноразові премії за перемоги у Всеукраїнських олімпіадах, Інтернет-олімпіадах, марафонах, проєктах із предметів початкової школи:

нараховується за кожне здобуте місце у розмірі 100 гривень.

3.3. Одноразова премія учням, які стали переможцями Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України:

ІІІ етап (всеукраїнський) – незалежно від зайнятого місця – 1000 гривень;

ІІ етап (обласний):

І місце - 700 гривень;

ІІ місце - 500 гривень;

ІІІ місце - 300 гривень.

3.4. Одноразова премія учням, які стали переможцями мовно-літературних конкурсів:

- конкурс учнівської та студентської молоді ім. Т. Шевченка, конкурс з української мови ім. П. Яцика:

міжнародний етап

400 гривень незалежно від зайнятого місця;

всеукраїнський етап

300 гривень незалежно від зайнятого місця;

обласний етап

200 гривень незалежно від зайнятого місця;

  • конкурс учнівської творчості «Об'єднаймося ж, брати мої!», конкурс юнацької творчості «За Україну, за її волю!», конкурс учнівських читань, літературні конкурси «Перло многоцінне», «Мати. Марія. Україна», авторської творчості (поезія), конкурси есе:

міжнародний етап:

400 гривень незалежно від зайнятого місця;

всеукраїнський етап:

300 гривень незалежно від зайнятого місця;

обласний етап

200 гривень незалежно від зайнятого місця.

3.5. Одноразова премія учням, які стали переможцями у конкурсах, зльотах, фестивалях, турнірах, виставках природничого, екологічного, естетичного, науково-технічного спрямування серед учнів закладів загальної середньої освіти:

міжнародний етап:

400 гривень незалежно від зайнятого місця;

всеукраїнський етап:

300 гривень незалежно від зайнятого місця;

обласний етап:

200 гривень незалежно від зайнятого місця.

3.6. Одноразова премія вихованцям гуртків, колективам Здолбунівського центру творчості дітей та юнацтва. які стали переможцями конкурсів, дистанційних конкурсів, виставок-конкурсів, конкурсів учнівської творчості, фестивалів, фестивалів-конкурсів, літературно-музичних фестивалів, змагань, виставок різноманітного спрямування:

міжнародний етап:

400 гривень незалежно від зайнятого місця;

всеукраїнський етап:

300 гривень незалежно від зайнятого місця;

обласний етап:

200 гривень незалежно від зайнятого місця.

3.7. Одноразова премія вихованцям гуртків, колективам Здолбунівської міської станції юних техніків, які стали переможцями конкурсів, заочних конкурсів, виставок-конкурсів, змагань, дистанційних змагань, відкритих обласних навчально-тренувальних зборів, виставок різноманітного спрямування:

міжнародний етап:

400 гривень незалежно від зайнятого місця;

всеукраїнський етап:

300 гривень незалежно від зайнятого місця;

обласний етап:

200 гривень незалежно від зайнятого місця.

Премія за колективні перемоги нараховується за кожне здобуте місце вихованцем.

3.8. Одноразова премія вихованцям, командам Здолбунівської дитячо-юнацької спортивної школи, які стали переможцями спортивних обласних змагань, чемпіонатів області, України, відкритих чемпіонатів, Кубку України, відкритого Кубку області:

міжнародний/світовий етап (індивідуальні перемоги):

500 гривень незалежно від зайнятого місця;

всеукраїнський етап (індивідуальні перемоги):

400 гривень незалежно від зайнятого місця;

обласний етап (індивідуальні перемоги)

200 гривень незалежно від зайнятого місця;

міжнародний/світовий етап (колективні перемоги):

по 400 гривень кожному учаснику команди;

всеукраїнський етап (колективні перемоги):

по 300 гривень кожному учаснику;

обласний етап (колективні перемоги):

по 200 гривень кожному учаснику команди.

  1. Премія вихованцям Здолбунівської музичної школи, які стали переможцями конкурсів, фестивалів, онлайн фестивалів-конкурсів, оглядів-конкурсів, відкритих конкурсів, дистанційних конкурсів, творчих марафонів:

міжнародний етап (індивідуальні, колективні перемоги):

400 гривень незалежно від зайнятого місця;

всеукраїнський етап (індивідуальні, колективні перемоги):

300 гривень незалежно від зайнятого місця;

обласний етап (індивідуальні, колективні перемоги):

200 гривень незалежно від зайнятого місця.

  1. Розмір одноразової премії педагогічним працівникам
    і тренерам
    1. Премія педагогам, які підготували переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів, в тому числі Інтернет-олімпіад:

IV (всеукраїнський) етап :

1000 гривень незалежно від зайнятого місця;

ІІІ (обласний) етап:

І місце - 700 гривень;

ІІ місце - 500 гривень;

ІІІ місце - 300 гривень.

  • Премія за переможців олімпіад, Інтернет-олімпіад, марафонів, проєктів із предметів початкової школи:
    премія нараховується за кожне здобуте учнем місце у розмірі 100 гривень.
    4.2. Премія педагогам, які підготували переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів малої академії наук України:
    ІІІ (всеукраїнський) етап:
    1000 гривень незалежно від зайнятого місця;
    ІІ (обласний) етап:
    І місце - 700 гривень;
    ІІ місце - 500 гривень;
    ІІІ місце - 300 гривень.
    4.3. Премія педагогам, які підготували переможців мовно-літературних конкурсів:
    - конкурс учнівської та студентської молоді ім. Т. Шевченка, конкурс з української мови ім. П. Яцика:
    міжнародний етап:
    400 гривень незалежно від зайнятого місця;
    всеукраїнський етап:
    300 гривень незалежно від зайнятого місця;
    обласний етап:
    200 гривень незалежно від зайнятого місця;
  • конкурс учнівської творчості «Об'єднаймося ж, брати мої!», конкурс юнацької творчості «За Україну, за її волю!», конкурс учнівських читань, літературний конкурс «Перло многоцінне», «Мати. Марія. Україна», авторської творчості (поезія), конкурс есе:

міжнародний етап:

400 гривень незалежно від зайнятого місця;

всеукраїнський етап:

300 гривень незалежно від зайнятого місця;

обласний етап:

200 гривень незалежно від зайнятого місця.

4.4. Премія педагогам, які підготували переможців конкурсів, інтерактивних конкурсів, зльотів, фестивалів, турнірів, виставок природничого, екологічного, естетичного, науково-технічного спрямування серед учнів закладів загальної середньої освіти:

міжнародний етап:

400 гривень незалежно від зайнятого місця;

всеукраїнський етап:

300 гривень незалежно від зайнятого місця;

обласний етап:

200 гривень незалежно від зайнятого місця.

4.5. Премія керівникам гуртків Здолбунівського центру творчості дітей та юнацтва, які підготували переможців конкурсів, дистанційних конкурсів, виставок-конкурсів, конкурсів учнівської творчості, фестивалів, фестивалів-конкурсів, літературно-музичних фестивалів, змагань, виставок різноманітного спрямування:

міжнародний етап:

400 гривень незалежно від зайнятого місця;

всеукраїнський етап:

300 гривень незалежно від зайнятого місця;

обласний етап:

200 гривень незалежно від зайнятого місця.

4.6. Премія керівникам гуртків Здолбунівської міської станції юних техніків, які підготували переможців конкурсів, заочних конкурсів, виставок-конкурсів, змагань, дистанційних змагань, відкритих обласних навчально-тренувальних зборів, виставок різноманітного спрямування:

міжнародний етап:

400 гривень незалежно від зайнятого місця;

всеукраїнський етап:

300 гривень незалежно від зайнятого місця;

обласний етап:

200 гривень незалежно від зайнятого місця.

Премія за колективні перемоги нараховується за кожне здобуте місце вихованцем.

4.7. Премія педагогам, які стали переможцями у фахових конкурсах:

міжнародний етап:

400 гривень незалежно від зайнятого місця;

всеукраїнський етап:

300 гривень незалежно від зайнятого місця;

обласний етап:

200 гривень незалежно від зайнятого місця.

4.8. Премія тренерам-викладачам Здолбунівської дитячо-юнацької спортивної школи, які підготували переможців спортивних обласних змагань, чемпіонатів області, України, відкритих чемпіонатів, Кубку України, відкритого Кубку області:

міжнародний/світовий етап:

500 гривень незалежно від зайнятого місця;

всеукраїнський етап:

400 гривень незалежно від зайнятого місця;

обласний етап:

200 гривень незалежно від зайнятого місця.

4.9. Премія педагогам Здолбунівської музичної школи, які підготували переможців конкурсів, фестивалів, онлайн фестивалів-конкурсів, оглядів-конкурсів, відкритих конкурсів, дистанційних конкурсів, творчих марафонів:

міжнародний етап:

400 гривень незалежно від зайнятого місця;

всеукраїнський етап:

300 гривень незалежно від зайнятого місця;

обласний етап:

200 гривень незалежно від зайнятого місця.

Секретар міської ради Валентина КАПІТУЛА

Затверджено

Рішення Здолбунівської міської ради

від 05.07.2023 №

СКЛАД КОМІСІЇ

з призначення та виплати премій обдарованим учням, вихованцям, творчим колективам, командам та педагогічним працівникам, тренерам

СОСЮК Юрій Павлович – заступник міського голови Здолбунівської міської ради, голова комісії;

ГЛУЩУК Наталія Олександрівна – головний спеціаліст управління з гуманітарних питань Здолбунівської міської ради, секретар комісії.

Члени комісії:

АНТОНЮК Ігор Васильович – начальник управління з гуманітарних питань Здолбунівської міської ради;

ПРОКОПЧУК Світлана Василівна – в. о. начальника фінансового управління Здолбунівської міської ради;

КОЛОМИС Наталія Володимирівна – головний бухгалтер управління з гуманітарних питань Здолбунівської міської ради.

Секретар міської ради Валентина КАПІТУЛА