ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLIII

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

3

Дата реєстрації:

17.05.2023

Проголосовано:

17.05.2023 10:17:41

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    18
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 3




Проєкт



ЗДОЛБУНІВСЬКА МІСЬКА РАДА



РІВНЕНСЬКОГО РАЙОНУ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ



восьме скликання



Р І Ш Е Н Н Я



від 17 травня 2023 року №



Про внесення змін до Програми



відшкодування різниці між тарифами



на послуги з централізованого



водопостачання та централізованого



водовідведення для населення,



затвердженої рішенням Здолбунівської



міської ради від 12.04.2023 №1565



Керуючись статтею 91 Бюджетного кодексу України, статтею 78 Господарського кодексу України, статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  частиною третьою статті 4 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», статтями 12, 15 Закону України «Про ціни і ціноутворення», враховуючи рішення виконавчого комітету Здолбунівської міської ради від 25 листопада 2022 року №254 «Про коригування розмірів тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, що надається комунальним підприємством «Здолбунівводоканал» Здолбунівської міської ради, від 28.04.2023 №109 «Про погодження різниці між встановленими економічно обґрунтованими тарифами і тарифами, що визначені для застосування на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для потреб населення, що надаються комунальним підприємством «Здолбунівводоканал» за березень 2023 року», лист комунального підприємства «Здолбунівводоканал» від 19.04.2023 № 109, Здолбунівська міська рада



В И Р І Ш И Л А :




  1. Внести зміни до Програми відшкодування різниці між тарифами на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для населення, затвердженої рішенням Здолбунівської міської ради від 12.04.2023 №1565, виклавши її у новій редакції, що додається.

    2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань бюджету, фінансів, податкової політики, соціально-економічного розвитку та реалізації державної регуляторної політики (голова Бабак Л.В.), а організацію його виконання на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Юрія СОСЮКА.

    Міський голова Владислав СУХЛЯК

    ЗАТВЕРДЖЕНО

    рішення

    Здолбунівської міської ради

    від 17 травня 2023 року №

    ПРОГРАМА відшкодування різниці між тарифами на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для населення


    1. ВИЗНАЧЕННЯ ПРОБЛЕМИ, НА РОЗВ’ЯЗАННЯ ЯКОЇ СПРЯМОВАНА ПРОГРАМА





Прийняття Програми зумовлено тим, що виконавчим комітетом Здолбунівської міської ради прийнято рішення застосовувати житлово-комунальним підприємствам тарифи у розмірі, нижче економічно-обгрунтованих витрат на надання послуг для населення, що призводить до отримання збитків та погіршення фінансового стану надавача послуг.



Проте, сама процедура коригування,  організаційні та технологічні зміни на підприємстві, не дозволяють здійснювати коригування діючих тарифів при кожній зміні цін на складові. В результаті на підприємстві, що визначене виконавцем послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, створюються значні суми кредиторської заборгованості, в тому числі за спожиті енергоносії, очистку стічних вод, сплату обов’язкових платежів до бюджету, по заробітній платі. Виробник послуг, через дефіцит коштів, не має можливості проводити поточні ремонти водопровідних, каналізаційних мереж та об’єктів.



Таким чином, виділення коштів на відшкодування різниці в тарифах в частині надання послуг для населення з бюджету територіальної громади є найбільш реальним джерелом забезпечення фінансової діяльності підприємства в період застосування тарифів в розмірі меншому, ніж економічно обґрунтований.



Ця Програма пов'язана з виконанням власних повноважень органів місцевого самоврядування щодо встановлення тарифів на комунальні послуги, визначених підпунктом 2 пункту «а» статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та пунктом 2 частини третьої статті 4 Закону України «Про житлово-комунальні послуги».



Ця Програма підготовлена на виконання рішення виконавчого комітету Здолбунівської міської ради від 25 листопада 2022 року №254 «Про коригування розмірів тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, що надаються комунальним підприємством «Здолбунівводоканал Здолбунівської міської ради», (далі-Рішення).



Постанова Кабінету Міністрів України від 01 червня 2011 року № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» в разі змін цін на складові тарифів, збільшення мінімальної заробітної плати, податків та зборів діюче законодавство, зокрема, з метою недопущення збитковості підприємств, які надають такі послуги, передбачає коригування тарифів за відповідними складовими.



Згідно з статтею 7 Бюджетного кодексу України та статті 61 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» органи місцевого самоврядування мають право самостійно визначати напрями використання коштів відповідно до законодавства України. Статтею 91 Бюджетного кодексу України визначено, що до видатків місцевих бюджетів, що можуть здійснюватися з усіх місцевих бюджетів, належать видатки на інші програми, пов'язані з виконанням власних повноважень, затверджені відповідною місцевою радою згідно із законом.



Згідно з статтею 3 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» державна політика у сфері житлово-комунальних послуг ґрунтується на таких принципах:



- забезпечення функціонування підприємств, установ та організацій, що виробляють, виконують та/або надають житлово-комунальні послуги, на умовах самофінансування, досягнення рівня економічно обґрунтованих витрат на виробництво таких послуг;



- регулювання цін/тарифів на житлово-комунальні послуги у випадках, визначених законом, з урахуванням досягнутого рівня соціально- економічного розвитку, природних особливостей відповідного регіону та технічних можливостей.



Відповідно до статті 12 Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими (забезпечувати відповідність ціни на товар витратам на його виробництво, продаж (реалізацію) та прибуток від його продажу (реалізації).



Статтею 15 Закону України «Про ціни і ціноутворення» визначені гарантії, що надаються суб'єктам господарювання під час державного регулювання цін. Так органи місцевого самоврядування, які встановили державні регульовані ціни на товари в розмірі, нижчому від економічно обґрунтованого розміру, зобов'язані відшкодувати суб'єктам господарювання різницю між такими розмірами за рахунок коштів відповідних бюджетів. Установлення органами місцевого самоврядування державних регульованих цін на товари в розмірі, нижчому від економічно обґрунтованого розміру, без визначення джерел для відшкодування різниці між такими розмірами за рахунок коштів відповідних бюджетів не допускається і може бути оскаржено в судовому порядку.



Механізм формування тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення, визначений Порядком, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869.



Комунальне підприємство «Здолбунівводоканал» засноване на власності територіальної громади міста Здолбунова, відповідно до рішення Здолбунівської міської ради від 25.12.2003 №546, Здолбунівська міська рада є його єдиним засновником та власником.



На виконання Закону України «Про житлово-комунальні послуги», у відповідності до статті 12 Закону України «Про ціни і ціноутворення», керуючись Правилами надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення і типових договорів про надання послуг з



централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, затвердженими Постановою Кабінету Міністрів України від 05.07.2019 № 690, та Порядком формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 №869, рішенням виконавчого комітету Здолбунівської міської ради від 25.11.2022 №254 «Про коригування розмірів тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, що надаються комунальним підприємством «Здолбунівводоканал Здолбунівської міської ради», комунальним підприємством «Здолбунівводоканал» встановлені економічно-обґрунтовані тарифи на послуги з централізованого водопостачання на рівні 21,73 грн/м3 та централізованого водовідведення на рівні 33,34 грн/м3 (з ПДВ).



Відповідно до частини першої статті 3 Закону України «Про державну допомогу суб'єктам господарювання» (далі-Закон ) дія Закону поширюється на будь-яку підтримку суб'єктів господарювання надавачами державної допомоги за рахунок ресурсів держави чи місцевих ресурсів для виробництва товарів або провадження окремих видів господарської діяльності, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті. Дія Закону не поширюється, зокрема, на підтримку господарської діяльності, пов'язаної з наданням послуг, що становлять загальний економічний інтерес, у частині компенсації обґрунтованих витрат на надання таких послуг.



Згідно з пунктом 14 частини першої статті 1 Закону послуги, що становлять загальний економічний інтерес - послуги, пов'язані із задоволенням особливо важливих загальних потреб громадян, що не можуть надаватися на комерційній основі без державної підтримки.



Перелік послуг, що становлять загальний економічний інтерес, встановлюється Кабінетом Міністрів України. Постановою Кабінету Міністрів України від 23.05.2018 № 420 «Про затвердження переліку послуг, що становлять загальний економічний інтерес», зокрема затверджено перелік послуг у сфері надання житлово-комунальних послуг, зокрема послуги з централізованого постачання холодної води, послуги з централізованого водопостачання; послуги з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), послуги з централізованого водовідведення.



Основними напрямками діяльності суб'єктів господарювання, які надають послуги у сфері централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, є: централізоване водопостачання та водовідведення, експлуатація водопровідно-каналізаційних систем і об’єктів.



Щодо стану ринків у сфері централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, то відповідно до частини першої статті 5 Закону України «Про природні монополії» централізоване водопостачання, централізоване водовідведення належить до сфери діяльності суб'єктів природних монополій.



2. МЕТА ПРОГРАМИ



Основною метою Програми є відшкодування комунальному підприємству «Здолбунівводоканал» різниці між встановленими економічно-обґрунтованими тарифами на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення в частині надання послуг населенню (далі – комунальні послуги) і тими тарифами, що визначені до застосування, відповідно до рішень виконавчого комітету Здолбунівської міської ради та у відповідності



до Постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2022 №502 «Деякі питання регулювання діяльності у сфері комунальних послуг у зв’язку із введенням в Україні воєнного стану», (далі - Різниця між тарифами), аби виконавець комунальної послуги забезпечив своєчасність надання, безперервність і відповідну якість комунальних послуг згідно із законодавством та умовами договорів про їх надання.



Також затвердження даної Програми має за мету:




  • забезпечення прозорого та ефективного порядку відшкодування різниці між тарифами на комунальні послуги, встановленими уповноваженими органами на 2023 рік;

  • забезпечення беззбиткової діяльності комунального підприємства відповідно до вимог Господарського кодексу України, Закону України «Про житлово-комунальні послуги»;

  • забезпечення безперебійного функціонування підприємств, збереження кількості та якості надання населенню комунальної послуги;

  • прогнозування та виділення з бюджету Здолбунівської територіальної громади коштів для відшкодування різниці між тарифами на комунальні послуги, встановлених уповноваженими органами на грудень 2022 та 2023 рік;

  • недопущення застосування до кінцевих споживачів комунальних послуг (населення) тарифів на комунальні послуги, встановлених уповноваженими органами, розмір яких перевищуватиме розмір тарифів на вказані комунальні послуги, що застосовувалися до відповідних споживачів станом на 24.02.2022 року;

  • зменшення фінансового навантаження на одержувачів житлово-комунальних послуг у Здолбунівській міській територіальній громаді.

    Відшкодування різниці між тарифами на комунальну послугу з урахуванням обставин, що склалися і які призвели до невідповідності застосовуваних тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення до встановлених, економічно-обґрунтованих таких тарифів.

    Відсутність відшкодування різниці між тарифами ставить під загрозу стабільність забезпечення населення якісною комунальною послугою і може призвести до:

  • припинення надання цих послуг;

  • збільшення кредиторської заборгованості підприємства водопостачання та водовідведення.




  1. ШЛЯХИ І МЕТОДИ РОЗВ’ЯЗАННЯ ПРОБЛЕМИ, СТРОК ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

    З метою врахування інтересів як споживачів послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, так і комунального підприємства, що визначене надавачем відповідної комунальної послуги, вирішення проблеми пропонується здійснити шляхом прийняття рішення Здолбунівської міської ради «Про затвердження Програми відшкодування різниці між тарифами на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, встановленими уповноваженими органами, у 2023 році» та виділення з бюджету Здолбунівської міської територіальної громади коштів для компенсації різниці в тарифах за результатами фінансово-господарської діяльності за 2023 рік.

    Дія програми поширюється на 2023 рік, відшкодування проводиться у 2023 році відповідно до Звіту Примірна форма №2 про витрати виробництва та фінансові показники діяльності суб’єктів господарювання від надання послуги з централізованого водопостачання, Примірна форма №3 про витрати виробництва та фінансові показники діяльності суб’єктів господарювання від надання послуги з централізованого водовідведення. В місяці, у якому підприємством було отримано прибуток, відшкодування різниці між тарифами на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для населення не відбувається.

  2. ЗАВДАННЯ ТА ЗАХОДИ ПРОГРАМИ

    Завдання Програми відшкодування різниці між тарифами на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для потреб населення сформовані у Додатку 3 до даної програми.

  3. ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ ТА ЕФЕКТИВНІСТЬ ПРОГРАМИ

    Виділення коштів з бюджету Здолбунівської міської територіальної громади на відшкодування різниці між тарифами є найбільш реальним джерелом забезпечення діяльності підприємства водопостачання та водовідведення в період застосування ним тарифів в менших розмірах, ніж встановлені.

    Забезпечення впродовж 2023 року безперервного надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

    Недопущення застосування до кінцевих споживачів комунальних послуг (населення) тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, встановлених уповноваженими органами, розмір яких перевищуватиме розмір тарифів на вказані комунальні послуги, що застосовувалися до відповідних споживачів станом на 24.02.2022 року.

  4. ОРІЄНТОВНИЙ ФІНАНСОВИЙ ПЛАН ПРОГРАМИ

    З 1 січня 2023 року до 31 грудня 2023 року різниця між тарифами на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для населення становитиме згідно з Додатком 5 до Програми.

  5. КООРДИНАЦІЯ ТА КОНТРОЛЬ ЗА ХОДОМ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ



Виконання Програми здійснює відділ з питань комунального господарства, благоустрою та екології Здолбунівської міської ради.



Контроль за виконанням Програми, в тому числі за цільовим, ефективним використанням бюджетних коштів здійснює постійна комісія з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, промисловості, транспорту, зв’язку, благоустрою, житлового фонду, торгівлі та агропромислового комплексу.



Відповідальність за достовірність підтверджуючих документів, використаних при підготовці розрахунку різниці між тарифами, покладається на



директора комунального підприємства «Здолбунівводоканал» та фахівців, задіяних в розрахунках.



Інформація відповідального виконавця про хід виконання Програми та її реалізації заслуховується на пленарному засіданні сесії Здолбунівської міської ради з прийняттям відповідного рішення.



Секретар міської ради Валентина КАПІТУЛА



Додаток 1



до Програми



ПАСПОРТ



програми відшкодування різниці між тарифами на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для населення















































































1. Ініціатор розроблення програми Здолбунівська міська рада
2. Розробник програми Відділ з питань комунального господарства, благоустрою та екології Здолбунівської міської ради
3. Співрозробники програми КП «Здолбунівводоканал»
4. Головний розпорядник коштів Здолбунівська міська рада
5. Відповідальний виконавець програми КП «Здолбунівводоканал»
6. Учасники програми КП «Здолбунівводоканал»
7. Термін реалізації програми 2023 рік
8. Етапи виконання програми (для довгострокових програм) -
9. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього 348165,39 грн.
у тому числі:
9.1. коштів державного бюджету -
9.2. коштів місцевого бюджету: 348165,39 грн.
коштів обласного бюджету -
9.3. коштів інших джерел -


Додаток 2



до Програми



Ресурсне забезпечення



програми відшкодування різниці між тарифами на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для населення















































Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання програми Етапи виконання програми Орієнтовно витрат на виконання програми (тис.грн)
I
2023 рік
Усього  348165,39 348165,39
державний бюджет -
місцевий бюджет, у тому числі: 348165,39 348165,39


  • обласний


бюджет
-


  • місцевий бюджет


348165,39 348165,39
Інші бюджети -


Додаток 4

до Програми



Порядок



відшкодування різниці між тарифами на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для населення



1. Цей Порядок визначає механізм розрахунків, відшкодування різниці між тарифами на послуги комунального підприємства «Здолбунівводоканал» для населення (далі - Порядок, Суб'єкт господарювання), що утворюється між економічно-обґрунтованими тарифами, які встановлені та тими тарифами, що визначені до застосування з грудня 2022 до кінця 2023 року (далі — Різниця між тарифами), в рамках цієї Програми.



2. Суб'єкт господарювання щомісячно здійснює розрахунки з Різниці між тарифами за формою згідно з додатком 2 до цього Порядку та подає до Здолбунівської міської ради разом з усіма підтверджуючими документами, використаними під час розрахунків.



2.1. Обсяг Різниці між тарифами визначається Суб'єктом господарювання як різниця між встановленими економічно-обґрунтованими тарифами і тими тарифами, що визначені до застосування з 1 січня 2023 року до 31 грудня 2023 року з врахуванням показників фактичної реалізації послуги.



3.Відділом з питань комунального господарства, благоустрою та екології Здолбунівської міської ради відповідно до  поданих  Суб’єктом господарювання розрахунків за формою згідно з Додатком 2 до цього Порядку та підтверджуючих документів здійснюється підготовка відповідного проєкту рішення про погодження різниці між встановленими економічно обгрунтованими тарифами і тарифами, що визначені для застосування на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для населення, що надаються комунальним підприємством «Здолбунівводоканал», для його розгляду на засіданні виконавчого комітету Здолбунівської міської ради.



4. Видатки на відшкодування Різниці між тарифами Здолбунівська міська рада передбачає у бюджеті Здолбунівської територіальної громади згідно з наданими Суб'єктом господарювання розрахунками, погодженими Фінансовим управлінням Здолбунівської міської ради, та на підставі прийнятого Виконавчим комітетом Здолбунівської міської ради рішення про погодження розрахунків щодо Різниці між тарифами.



5. На підставі прийнятого виконавчим комітетом Здолбунівської міської ради рішення про погодження розрахунків щодо Різниці між тарифами Здолбунівська міська рада укладає договір з Суб'єктом господарювання відповідно до форми згідно з додатком 1 до цього Порядку.



6. Перерахування коштів здійснюється на рахунок Суб'єкта господарювання та використовуються ним виключно за таким цільовим призначенням: на оплату за спожиті енергоносії, а саме: за спожиту електричну енергію, послуги з розподілу електричної енергії, послуг з централізованого водовідведення, послуг каналізаційних, послуг з відведення стічних вод, згідно з умовами відповідних договорів, на оплату обов’язкових платежів до бюджету, згідно чинного законодавства України.



6.1. Суб'єкт господарювання зобов'язаний у місячний строк з дня отримання коштів надати для Здолбунівської міської ради документи, які підтверджують використання отриманих бюджетних коштів в рамках цієї Програми за цільовим призначенням (платіжні доручення тощо).









Додаток 1



до Порядку



Договір



про відшкодування різниці між тарифами на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для населення



м. Здолбунів _______________ 2023 року



Здолбунівська міська рада в особі міського голови Сухляка Владислава Олеговича, що діє на підставі Статуту (надалі - Сторона 1), з однієї сторони, та



Комунальне підприємство «Здолбунівводоканал», в особі директора Столярчука Анатолія Леонідовича, що діє на підставі Статуту (надалі - Сторона 2), з іншої сторони, у подальшому - Сторони,



відповідно до рішення Здолбунівської міської ради «Про затвердження Програми відшкодування різниці між тарифами на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для потреб населення» від «__» ________2023 року № ______ уклали цей Договір про наступне:



1. Предмет Договору



1.1. Предметом цього Договору є: відшкодування Різниці між встановленими економічно-обґрунтованими тарифами на комунальні послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення в частині населення (рішення виконавчого комітету Здолбунівської міської ради від 25 листопада 2022 року №254).



1.2. Різниця між встановленими економічно-обґрунтованими тарифами на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення у розмірі 55,07 – з 01 грудня 2022 р., і визначеними до застосування такими тарифами у розмірі 46,20 грн/м3 (з ПДВ) становить 8,87 грн. і відшкодовується Стороні 2 за рахунок бюджету Здолбунівської територіальної громади згідно з розрахунком, форма якого передбачена додатком 1 до Порядку та який в тому числі є невід'ємною частиною цього Договору.



1.3. Відшкодування Різниці між тарифами здійснюється на виконання рішення виконавчого комітету Здолбунівської міської ради від 25 листопада 2022 року №254 та рішення Здолбунівської міської ради від «__» _____ 2023 року № ____ «Про затвердження Програми відшкодування різниці між тарифами на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для потреб населення».



1.4. Відшкодування Різниці між тарифами здійснюється за період з 01 січня 2023 року до 31 грудня 2023 року.



2. Обов'язки та права Сторін



2.1. Сторона 2 за результатами виконаного розрахунку, надає Стороні 1 документи, зазначені в п. 1.2 Договору.



2



2.2. Сторона 1 беручи до уваги наданий розрахунок, підтверджуючі документи та на підставі рішення Виконавчого комітету Здолбунівської міської ради відшкодовує на розрахунковий рахунок Сторони 2 Різницю між тарифами.



2.3. Сторона 2 зобов'язується використати отримані бюджетні кошти за цільовим призначенням: оплатити за спожиті енергоносії, послуги з очищення стічних вод, обов’язкові податки та збори.



3.Відповідальність Сторін



3.1. У випадку підтвердження використання Стороною 2 коштів не за цільовим призначення, згідно з пунктом 2.3. цього Договору, Сторона 1 припиняє виконання зобов'язань в рамках Програми.



3.2. Відповідальність за достовірність підтверджуючих документів, використаних при підготовці розрахунку Різниці між тарифами, покладається на Сторону 2.



3.3. За невиконання або неналежне виконання зобов'язань за цим Договором Сторони несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.



3.4. Усі спори, що виникають з цього Договору або пов'язані із ним вирішуються шляхом переговорів та консультацій між Сторонами. Будь-яка із Сторін має право ініціювати їх проведення.



3.5. У разі недосягнення Сторонами згоди спори вирішуються у судовому порядку.



4.Дія Договору



4.1. Цей Договір набирає чинності з дати його укладання Сторонами. Керуючись статтею 631 Цивільного кодексу України, Сторони домовилися, що умови цього Договору застосовуються до відносин, які виникли до його укладання, а саме з 01 грудня 2022 року та діє до 31 грудня 2023 року.



4.2. Закінчення строку цього Договору не звільняє Сторони від відповідальності за його порушення, яке мало місце під час дії цього Договору.



4.3. Зміни у цей Договір можуть бути внесені тільки за домовленістю Сторін, яка оформлюється Додатковою угодою до цього Договору.



4.4. Договір складений у двох примірниках, які мають однакову юридичну силу, по одному примірнику для кожної із Сторін.



4.5. Цей Договір може бути розірваний за ініціативою однієї із Сторін, відповідно до вимог чинного законодавства.



5. Інші умови Договору



5.1. Сторони звільняються від відповідальності за часткове або повне невиконання обов'язків згідно з цим Договором внаслідок настання форс-мажорних обставин, що виникли після укладення Договору, і Сторони не могли їх передбачити.



5.2. Строк виконання зобов'язань відкладається на строк дії форс-мажорних обставин.



3



6. Прикінцеві положення Договору



6.1. Додаткові угоди та додатки до цього Договору є його невід'ємною частиною і мають юридичну силу у разі, якщо вони викладені у письмовій формі, підписані Сторонами та скріплені їх печатками.



6.2. Сторона 2 є платником ПДВ.




  1. Реквізити сторін



СТОРОНА 1: СТОРОНА 2:














































Здолбунівська міська рада КП «Здолбунівводоканал»
ЄДРПОУ: 05391130 ЄДРПОУ: 32256482
Місце знаходження: м.Здолбунів Місце знаходження: м.Здолбунів
вул.Грушевського, 14 вул.Незалежності, 13
Тел. Тел.: +38036226648
р/р №UA IBAN №UA
МФО 820172 ГУДКСУ у Рівненській області у


Міський голова_______В.О. Сухляк Директор ________ А.Л. Столярчук



Секретар міської ради Валентина КАПІТУЛА



Додаток 2



до Порядку



РОЗРАХУНОК



різниці між тарифами на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для населення у грудні 2022 року та у 2023 році,



в рамках Програми



наданий комунальним підприємством «Здолбунівводоканал», ЄДРПОУ 32256482.



1. Встановлений економічно-обґрунтований тариф на послуги з централізованого водопостачання на рівні 21,73 грн/м3 (з ПДВ) (рішення Виконавчого комітету Здолбунівської міської ради від 25.11.2022 №254) та централізованого водовідведення на рівні 33,34 грн/м3 (з ПДВ) (рішення Виконавчого комітету Здолбунівської міської ради від 25.11.2022 №254).



2. Визначений до застосування тариф для населення на послуги з централізованого водопостачання на рівні 18,30 грн/м3 (з ПДВ) (рішення Виконавчого комітету Здолбунівської міської ради від 09.02.2022 №28) та централізованого водовідведення на рівні 27,90 грн/м3 (з ПДВ) (рішення Виконавчого комітету Здолбунівської міської ради від 06.02.2022 №28).



3. Різниця між встановленими економічно-обґрунтованими тарифами (пункт 1 цього розрахунку) і тими тарифами, що визначені до застосування з 01 грудня 2022 до кінця 2023 року (п. 2 цього розрахунку), становить на послуги з водопостачання 3,43 грн/м3, на послуги з водовідведення 5,44 грн/м3.



4. Відшкодування різниці з бюджету Здолбунівської міської територіальної громади проводиться згідно з п.2.1 Порядку


































































Місяць Реалізо-вано води, м3 Різниця між тарифа-ми, п.3. грн./ м3) Сума до відшкодування (грн)

(стовпець 2 х

стов-пець 3)
Зібрано стоків, м3 Різниця між тарифа-ми, п.3. (грн./ м3) Сума до відшко-дування (грн)

(стов-пець 5 х

стов-пець 6)
Відшкодування різниці з бюджету Здолбунів-ської міської терито-ріальної громади (4+7)(грн)
1 2 3 4 5 6 7 8
січень 2023 року
лютий

2023 року
грудень

2023 року


Додаток 5



до Програми



РОЗРАХУНОК



різниці між тарифами на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для потреб населення за березень 2023 року,



в рамках Програми



наданий комунальним підприємством «Здолбунівводоканал», ЄДРПОУ 32256482




  1. Встановлений економічно-обґрунтований тариф на послуги з централізованого водопостачання на рівні 21,73 грн/м3 (з ПДВ) (рішення Виконавчого комітету Здолбунівської міської ради від 25.11.2022 №524) та централізованого водовідведення на рівні 33,34 грн/м3 (з ПДВ) (рішення Виконавчого комітету Здолбунівської міської ради від 25.11.2022 №524).

  2. Визначений до застосування тариф для населення на послуги з централізованого водопостачання на рівні 18,30 грн/м3 (з ПДВ) (рішення Виконавчого комітету Здолбунівської міської ради від 09.02.2022 № 28) та централізованого водовідведення на рівні 27,90 грн/м3 (з ПДВ) (рішення Виконавчого комітету Здолбунівської міської ради від 09.02.2022 № 28)

  3. Різниця між встановленими економічно-обґрунтованими тарифами (пункт 1 цього розрахунку) і тими тарифами, що визначені до застосування на грудень 2022 (п. 2 цього розрахунку), становить на послуги з водопостачання 3,43 грн/м3, на послуги з водовідведення 5,44 грн/м3.

  4. Відшкодування різниці з бюджету Здолбунівської міської територіальної громади проводиться згідно з п.2.1 Порядку





























КП "Здолбунівводоканал"
Період Планова

реалізація води / зібрано стоків населення(м/куб)
Різниця в тарифах,

вода / водовідведення, грн. з ПДВ
Всього різниці в тарифах,

грн. з ПДВ
березень 2023 43798,416 / 36385,445 150228,57 / 197936,82 348165,39
РАЗОМ 43798,416 / 36385,445 150228,57 / 197936,82 348165,39


Загальна сума відшкодування орієнтовно становить: 348 165грн. 39коп. (триста сорок вісім тисяч сто шістдесят п’ять гривень 39 коп.).



Директор



КП «Здолбунівводоканал» Анатолій СТОЛЯРЧУК



(підпис)



Головний бухгалтерТетяна ГРАБОВСЬКА



(підпис)



Головний економістОлена ПРОКОПЧУК