ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий вцілому

Дата:

06.09.2023

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 12
12. Програма шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України

Проєкт

здолбунівська міська рада

РІВНЕНСЬКОГО РАЙОНУ рівненської області

восьме скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від 06 вересня 2023 року №

Про затвердження Програми шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України, які зареєстровані на території Здолбунівської міської територіальної громади на 2023 рік

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою сприяння обороноздатності та мобілізаційної готовності держави, піднесенню престижу військової служби, налагодження ефективного цивільно - військового співробітництва, Здолбунівська міська рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Затвердити Програму шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України, які зареєстровані на території Здолбунівської міської територіальної громади на 2023 рік (далі – Програма), згідно додатку.

2. Фінансовому управлінню Здолбунівської міської ради передбачити кошти на реалізацію заходів Програми, в межах наявних фінансових ресурсів.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань бюджету, фінансів, податкової політики, соціально-економічного розвитку та реалізації державної регуляторної політики (голова Бабак Л.В.), а організацію його виконання на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Юрія СОСЮКА.

Міський голова Владислав СУХЛЯК

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення Здолбунівської

міської ради

від 06.09.2023 №

«Програма шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України, які зареєстровані на території Здолбунівської міської територіальної громади на 2023 рік»

І. Загальна частина

Програма шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України, які зареєстровані на території Здолбунівської міської територіальної громади на 2023 рік розроблена з метою піднесення престижу військової служби, сприяння вирішенню питань, пов’язаних із задоволенням соціальних потреб військовослужбовців та забезпечення виконання завдань шефства над військовими частинами Збройних Сил України, Національної гвардії України.

ІІ. Мета, завдання та заходи Програми

Метою Програми є:

– піднесення престижу військової служби;

– сприяння обороноздатності та мобілізаційній готовності держави;

– розв'язання соціально–побутових проблем військовослужбовців;

– задоволення культурних і духовних потреб військовослужбовців;

– налагодження ефективного цивільно–військового співробітництва.

Основні завдання Програми:

– сприяння вирішенню питань щодо піднесення престижу військової служби;

– участь у культурно–виховній роботі з військовослужбовцями;

– участь у військо – патріотичному вихованні молоді;

– підготовка допризовної молоді до виконання військового обов’язку щодо захисту держави;

– участь військовослужбовців в урочистостях та святкових заходах, організатором яких виступає міська рада;

– сприяння вирішенню питань, пов’язаних із задоволенням соціальних потреб

військовослужбовців.

Програмою передбачаються заходи з надання шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, які зареєстровані на території Здолбунівської міської територіальної громади Рівненської області на 2023 рік.

ІІІ. Фінансове забезпечення

  1. Фінансування заходів Програми передбачається здійснювати за рахунок коштів бюджету Здолбунівської міської територіальної громади в межах можливостей його дохідної частини, виходячи з конкретних завдань та відповідних запитів військових частин зареєстрованих на території громади, а також за рахунок інших джерел, не заборонених чиним законодавством.
  2. Обсяги фінансування Програми можуть змінюватись (коригуватись) в межах наявних фінансових ресурсів.

ІV. Механізм реалізації програми

Програма реалізується відповідно до основних заходів та обсягу коштів, які виділені на їх виконання.

Програма уточнюється та коригується у процесіїї виконання з урахуванням загальної економічної ситуації та враховуючи можливості бюджету.

V. Організація управління та контролю

Контроль за виконанням Програми здійснює постійна депутатська комісія з питань бюджету, фінансів, податків, соціально-економічного розвитку та реалізації державної регуляторної політики.

VI. Очікувані результати

Виконання визначених Програмою заходів:

- піднесе престиж військової служби;

- сприятиме обороноздатності та мобілізаційній готовності держави;

- задовольнить культурні і духовні потреби військовослужбовців;

- підвищить ефективність цивільно-військового співробітництва.

VІI. Виконавці Програми

Виконавцями Програми є:

Здолбунівська міська рада;

Фінансове управління Здолбунівської міської ради;

Управління з гуманітарних питань Здолбунівської міської ради

Командування військових частин;

Комунальні підприємства громади.

VІІІ. Координація та контроль за виконанням Програми

Органом управління Програмою є міська рада, яка в межах своїх повноважень, здійснює координацію і контроль за ходом виконання Програми.

Відповідальним за надання звітних матеріалів по виконанню заходів Програми є командування військових частин, які зареєстровані на території Здолбунівської міської територіальної громади Рівненської області.

Виконавці Програми щороку до 20 січня надають до фінансового управління міської ради інформацію про виконання заходів Програми.

Контроль за використанням бюджетних коштів, спрямованих на забезпечення виконання Програми, здійснює Здолбунівська міська рада в порядку, встановленому бюджетним законодавством України.

За результатами аналізу виконання програмних заходів з урахуванням загальної соціально-економічної ситуації у громаді та змін зовнішніх умов, що можуть мати місце у ході реалізації Програми, допускається коригування заходів. Впродовж терміну виконання Програми можуть вноситься зміни і доповнення з метою дотримання диференційованого підходу до виконання основних заходів.

Секретар міської радиВалентина КАПІТУЛА