ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLVIII

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

1

Дата реєстрації:

04.08.2023

Проголосовано:

09.08.2023 16:18:28

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    15
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    12

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1



ПРОЄКТ



ЗДОЛБУНІВСЬКА МІСЬКА РАДА



РІВНЕНСЬКОГО РАЙОНУ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ



восьме скликання



Р І Ш Е Н Н Я



від 04 серпня 2023 року № ______



Про Програму забезпечення



виплати одноразової грошової допомоги



при працевлаштуванні після закінчення



закладу загальної середньої освіти



та придбання одягу і взуття дітям-сиротам



і дітям, позбавленим батьківського піклування



Здолбунівської міської територіальної громади на 2023 рік



 Відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», постанови Кабінету Міністрів України від 05 квітня 1994 року № 226 «Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування», рішення виконавчого комітету Здолбунівської міської ради від 18 липня 2023 року № 173 «Про схвалення проєкту Програми забезпечення виплати одноразової грошової допомоги при працевлаштуванні після закінчення закладу загальної середньої освіти та придбання одягу і взуття дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування Здолбунівської міської територіальної громади на 2023 рік», погодженням з постійними комісіями міської ради, міська рада



ВИРІШИЛА:




  1. Затвердити Програму забезпечення виплати одноразової грошової допомоги при працевлаштуванні після закінчення закладу загальної середньої освіти та придбання одягу і взуття дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування Здолбунівської міської територіальної громади на 2023 рік (далі-Програма), згідно додатку.

  2. Фінансовому управлінню Здолбунівської міської ради передбачити кошти на реалізацію заходів Програми, в межах наявних фінансових ресурсів.

  3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради   з питань бюджету, фінансів, податків, соціально-економічного розвитку та реалізації державної регуляторної політики (Бабак Л.В.), а організацію його виконання на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Юрій СОСЮК.



Міський голова Владислав СУХЛЯК



АРКУШ ПОГОДЖЕННЯ



до проєкту рішення Здолбунівської міської ради



«Про Програму забезпечення виплати одноразової грошової допомоги при працевлаштуванні після закінчення закладу загальної середньої освіти та придбання одягу і взуття дітям сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування Здолбунівської міської територіальної громади на 2023 рік »



Проєкт рішення підготував:



начальник служби у



справах дітей міської ради Марія ГУЛЯР



ПОГОДЖЕНО:






























заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Юрій СОСЮК
секретар міської ради Валентина КАПІТУЛА
начальник відділу організаційної роботи та документообігу апарату міської ради Володимир ДАЦЮК
начальник відділу з юридичної роботи та питань персоналу апарату міської ради Світлана ГЕРАСИМЮК











ЗАТВЕРДЖЕНО



Рішення Здолбунівської міської ради



від 04.08.2023 № _____



додаток 1



ПРОГРАМА



забезпечення виплати одноразової грошової допомоги при працевлаштуванні після закінчення закладу загальної середньої освіти та придбання одягу і взуття дітям сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування Здолбунівської міської територіальної громади на 2023 рік



І. Загальні положення



Однією з найвищих соціальних цінностей держави є соціальний захист дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.



З метою поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування передбачено здійснення виплати одноразової грошової допомоги даній категорії осіб при працевлаштуванні після закінчення закладу загальної середньої освіти та придбання одягу і взуття.



ІІ. Мета Програми



Програму забезпечення виплати одноразової грошової допомоги при працевлаштуванні після закінчення закладу загальної середньої освіти та придбання одягу і взуття дітям сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування Здолбунівської міської територіальної громади на 2023 рік, розроблено з метою забезпечення виплати одноразової грошової допомоги при працевлаштуванні після закінчення закладу загальної середньої освіти та придбання одягу і взуття дітям сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування.



ІІІ. Завдання Програми



Основним завданням Програми є забезпечити надання грошової допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, після закінчення навчального закладу та придбання одягу і взуття.



IV. Реалізація Програми



Програма забезпечення виплати одноразової грошової допомоги при працевлаштуванні після закінчення закладу загальної середньої освіти та придбання одягу і взуття дітям сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування Здолбунівської міської територіальної громади на 2023 рік передбачає реалізацію першочергових заходів, спрямованих на забезпечення виплати одноразової грошової допомоги особам даної категорії та придбання одягу і взуття.



Відповідно до пункту 13 підпункту 5 Постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.1994 р. № 226 «Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування» установити, що:




  • діти- сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, що перебувають

    під опікою (піклуванням) на період навчання у закладі загальної середньої освіти забезпечуються безплатно шкільною і спортивною формами на суму -1 000,00 грн.;

  • при працевлаштуванні після закінчення навчального закладу (закладу



загальної середньої освіти) їм виплачується одноразова грошова допомога у розмірі шести прожиткових мінімумів та видається одяг і взуття на суму - 1 000,00 грн. За бажанням випускникам навчальних закладів може бути виплачена грошова компенсація у розмірі, необхідному для придбання одягу та взуття.



Виплата одноразової грошової допомоги при працевлаштуванні після закінчення закладу загальної середньої освіти здійснюється закладами загальної середньої освіти Здолбунівської міської ради на підставі заяви поданої на ім’я керівника навчального закладу та підтвердних документів (паспорта одержувача цієї допомоги, ідентифікаційного коду та документа, що засвідчує факт працевлаштування).



Виплата одноразової грошової допомоги здійснюється у безготівковій формі шляхом перерахування на картковий рахунок одержувача.



Служба у справах дітей Здолбунівської міської ради складає та подає списки дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які у поточному році закінчують навчальні заклади Здолбунівської міської територіальної громади до Управління з гуманітарних питань Здолбунівської міської ради для подальшого інформування закладів загальної середньої освіти. У списках зазначається прізвище, ім'я, по батькові дитини, число, місяць, рік народження, місце навчання та постійне місце проживання.



V. Фінансове забезпечення виконання Програми



Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок коштів міського бюджету.



Секретар міської ради Валентина КАПІТУЛА