ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий вцілому

Дата:

20.12.2023

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 14
14. Про затвердження Порядку сплати чистого прибутку КП (1)

ПРОЄКТ

ЗДОЛБУНІВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІВНЕНСЬКОГО РАЙОНУ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

восьме скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від 20 грудня 2023 року №

Про затвердження Порядку

відрахування частини чистого

прибутку (доходу) комунальних

унітарних підприємств до бюджету

Здолбунівської міської територіальної громади

Керуючись пунктом 35 частини першої статті 64 Бюджетного кодексу України, пунктом 29 частини першої статті 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", з метою наповнення бюджету Здолбунівської міської територіальної громади, Здолбунівська міська рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Затвердити Порядок відрахування частини чистого прибутку (доходу) комунальних унітарних підприємств до бюджету Здолбунівської міської територіальної громади (далі - Порядок), що додається.
  2. Керівникам комунальних унітарних підприємств Здолбунівської міської територіальної громади забезпечити своєчасну та у повному обсязі сплату частини чистого прибутку (доходу) до бюджету Здолбунівської міської територіальної громади згідно з Порядком.
  3. Відділу економічного розвитку та регуляторної політики Здолбунівської міської ради направити до Головного управління ДПС у Рівненській області, з метою контролю за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахувань та сплати частини чистого прибутку (доходу) до бюджету Здолбунівської міської територіальної громади комунальними унітарними підприємствами.
  4. Це рішення набуває чинності з 01 січня 2024 року.
  5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради   з питань бюджету, фінансів, податків, соціально-економічного розвитку та реалізації державної регуляторної політики (Бабак Л.В.), а організацію його виконання на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Юрія СОСЮКА.

Міський голова Владислав СУХЛЯК

2

АРКУШ ПОГОДЖЕННЯ

до проєкту рішення Здолбунівської міської ради

«Про затвердження Порядку відрахування частини чистого прибутку (доходу) комунальних унітарних підприємств до бюджету Здолбунівської міської територіальної громади»

Проєкт рішення підготував:

начальник відділу економічного
розвитку та регуляторної політики міської ради
Олександр ІВАНЮК

ПОГОДЖЕНО:

заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Юрій СОСЮК
секретар міської ради Валентина КАПІТУЛА
в.о. начальника фінансового управління міської ради Світлана ПРОКОПЧУК
начальник відділу організаційної роботи та документообігу апарату міської ради Володимир ДАЦЮК
начальник відділу з юридичної роботи та питань персоналу апарату
міської ради
Світлана ГЕРАСИМЮК
уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції в Здолбунівській міській раді Тетяна ФЕСЮК

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення Здолбунівської міської ради

від 20.12.2023 року № проєкт

ПОРЯДОК ВІДРАХУВАННЯ ЧАСТИНИ ЧИСТОГО ПРИБУТКУ (ДОХОДУ) КОМУНАЛЬНИХ УНІТАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ ТА ЇХ ОБ’ЄДНАНЬ ДО БЮДЖЕТУ ЗДОЛБУНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Порядок відрахування частини чистого прибутку (доходу) комунальних унітарних підприємств та їх об’єднань до бюджету Здолбунівської міської територіальної громади (далі - Порядок) розроблено: відповідно до підпункту 35 частини першої статті 64 Бюджетного кодексу України; з урахуванням повноважень, визначених пунктом 29 частини першої статті 26, підпунктом 2 пункту "а" статті 29 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні". Даний Порядок регламентує процедуру відрахування та розмір частини чистого прибутку (доходу) комунальних унітарних підприємств, яка підлягає зарахуванню до загального фонду бюджету Здолбунівської міської територіальної громади (далі – бюджет громади), за результатами їх фінансово-господарської діяльності.

ІІ. ПЛАТНИКИ ТА НОРМАТИВ ВІДРАХУВАННЯ ДО БЮДЖЕТУ ГРОМАДИ ЧАСТИНИ ЧИСТОГО ПРИБУТКУ (ДОХОДУ)

Платниками частини чистого прибутку (доходу) є комунальні унітарні підприємства, які належать до комунальної власності Здолбунівської міської територіальної громади (далі - Платник). Комунальні унітарні підприємства самостійно здійснюють розрахунок та перерахування до загального фонду бюджету громади частину чистого прибутку згідно з нормативом відрахувань у розмірі 30%.

ІІІ. ПОРЯДОК СПЛАТИ, ЗАРАХУВАННЯ ДО БЮДЖЕТУТА ПОДАННЯ ЗВІТНОСТІ

Частина чистого прибутку (доходу) сплачується Платником до бюджету громади наростаючим підсумком щоквартальної фінансово-господарської діяльності за відповідний період у строк, встановлений для сплати податку на прибуток підприємств. Відрахування зараховуються на відповідний рахунок бюджету громади, відкритий в Державній казначейській служби України у м. Київ за кодом платежу 21010300. Кошти, що сплачуються до загального фонду бюджету Здолбунівської міської територіальної громади, не мають цільового призначення і витрачаються згідно з напрямками, затвердженими Здолбунівською міською радою. Розрахунок частини чистого

2

прибутку (доходу) разом з фінансовою звітністю, складеною відповідно до положень (стандартів) бухгалтерського обліку, подається комунальними унітарними підприємствами до Головного управління ДПС у Рівненській області у строк, передбачений для подання декларації з податку на прибуток підприємства, та копії – фінансовому управлінню Здолбунівської міської ради.

ІV. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПЛАТНИКІВ ТА КОНТРОЛЬ ПОДАТКОВОГО ОРГАНУ

Відповідальність за правильність обчислення, повноту і своєчасність сплати до бюджету громади частини чистого прибутку (доходу) покладається на керівництво комунальних унітарних підприємств. Контроль за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахувань та сплати частини чистого прибутку (доходу) до бюджету громади комунальними унітарними підприємствами здійснюється Головним управлінням ДПС у Рівненській області відповідно до пункту 191.1.51 статті 191 Податкового кодексу України.

Секретар міської ради Валентина КАПІТУЛА