ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий вцілому

Дата:

26.03.2024

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 6
6. Про хід виконання рішення Здолбунівської міської ради від 10 серпня 2022 року № 1247 «Про стан та перспективи розвитку освіти в Здолбунівській міській територіальній громаді»

ПРОЄКТ

ЗДОЛБУНІВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІВНЕНСЬКОГО РАЙОНУ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

восьме скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від 27 березня 2024 року №

Про хід виконання рішення Здолбунівської міської ради від 10 серпня 2022 року № 1247 «Про стан та перспективи розвитку освіти в Здолбунівській міській територіальній громаді»

Керуючись статтею 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Закону України «Про освіту» , Здолбунівська міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Інформацію начальника управління з гуманітарних питань Здолбунівської міської ради Ігоря АНТОНЮКА «Про хід виконання рішення Здолбунівської міської ради від 10 серпня 2022 року № 1247 «Про стан та перспективи розвитку освіти в Здолбунівській міській територіальній громаді» взяти до відома (інформація додається).
  2. Рішення Здолбунівської міської ради від 10 серпня 2022 року №1247 «Про стан та перспективи розвитку освіти в Здолбунівській міській територіальній громаді» зняти з контролю.

Міський голова Владислав СУХЛЯК

АРКУШ ПОГОДЖЕННЯ

до рішення Здолбунівської міської ради

«Про виконання рішення Здолбунівської міської ради

від 10 серпня 2022 року № 1247 «Про стан та перспективи розвитку освіти

в Здолбунівській міській територіальній громаді»»

Проєкт рішення підготував:

начальник управління з гуманітарних питань міської ради Ігор АНТОНЮК

ПОГОДЖЕНО:

заступник міського голови

з питань діяльності

виконавчих органів ради Юрій СОСЮК

секретар міської радиВалентина КАПІТУЛА

начальник відділу організаційної

роботи та документообігу

апарату міської ради Володимир ДАЦЮК

начальник відділу з юридичної

роботи та питань персоналу

апарату міської ради Світлана ГЕРАСИМЮК

уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції  в Здолбунівській міській раді                         Тетяна ФЕСЮК              

Інформація

«Про хід виконання рішення Здолбунівської міської ради від 10 серпня 2022 року №1247 «Про стан та перспективи розвитку освіти в Здолбунівській міській територіальній громаді»

На управління з гуманітарних питань Здолбунівської міської ради покладено виконання рішення міської ради від 10 серпня 2022 року № 1247 «Про стан та перспективи розвитку освіти в Здолбунівській міській територіальній громаді».

Відповідно до пунктів рішення інформуємо, що Управлінням повністю забезпечено організацію освітнього процесу у навчальних закладах.

Враховуючи умови воєнного стану проведена значна робота із підготовки захисних споруд цивільного захисту та найпростіших укриттів закладів освіти та забезпечено організований початок 2022-2023 та 2023-2024 навчальних років.

З метою створення безпечного освітнього середовища та збереження життя і здоров’я учасників освітнього процесу у 7 закладах освіти територіальної громади (3 ЗДО, 4 ЗЗСО) наявні та приведені у готовність до використання за призначенням захисні споруди цивільного захисту (ПРУ) загальною місткістю у ЗЗСО - 1540 осіб, у ЗДО – 656 осіб. Також обстежені та наявні найпростіші укриття у 12 закладах освіти (4 ЗДО загальною місткістю 815 осіб та 6 у ЗЗСО загальною місткістю 697, 1 в ІРЦ, місткістю 10 осіб та 1 в ЗПО місткістю 23 особи). У 5 закладах (4 ЗЗСО та 1 ЗПО), на договірних засадах організовано укривання учасників освітнього процесу у захисних спорудах інших суб’єктів господарювання, які знаходять на відстані не більше 500 метрів від закладу освіти.  Загальна місткість ЗС інших суб’єктів господарювання 312 осіб.  

Це дало можливість працювати 7 школам у змішаному режимі та 6 – за очною формою навчання. Всі заклади дошкільної та позашкільної освіти працюють у звичному режимі.

Забезпечено реформування середньої ланки освіти у рамках Нової української школи. Нинішнього року запроваджується Державний стандарт та навчальні програми на рівні 6 класу. Отримано підручники, оновлено дидактичний матеріал для навчальних кабінетів 5-6 класів (субвенція - 311 598,00 грн., співфінансування 11% - 34 276,00 грн.).

Реформування базової освіти відбуватиметься поетапно до 2027 року. 12 липня 2022 року міським головою затверджений перспективний план реформування закладів загальної середньої освіти Здолбунівської міської територіальної громади до 2027 року. На нараді з директорами закладів загальної середньої освіти 29 листопада 2023 року, протокол №4 проаналізовано питання та визначено Здолбунівський ліцей №2 як заклад для перспективного формування академічного профільного ліцею у Здолбунівській міській територіальній громаді відповідно до реформи Нової української школи. Дана пропозиція була внесена до обласного перспективного плану формування старшої профільної школи.

З метою надання вільного доступу до здобуття освіти для дітей з особливими освітніми потребами продовжується розширення мережі інклюзивної освіти. Таким чином, на сьогодні функціонує 11 інклюзивних груп в 7 закладах дошкільної освіти, що охоплює 22 дітей та 42 класи в 9 закладах загальної середньої освіти, залучено 54 дітей.

Протягом 2022-2023 років, у зв’язку з вимушеним дистанційним навчанням, проведені роботи з покращення якості Інтернет-послуг та оновлено комп’ютерну техніку. У 9 ЗЗСО швидкість інтернету становить від 50 до 100 Мбіт/с, у 4 – понад 100 Мбіт/с. Наявні 185 персональних комп’ютерів та 255 ноутбуків. Отримано 46 хромбуків, 69 ноутбуків.

Упорядковано територію комунальної установи «Здолбунівський інклюзивно-ресурсний центр» за кошти місцевого бюджету. Укладено резинове травмобезпечне покриття та встановлено ігрові елементи за грантові кошти. На даний час встановлюється реабілітаційно-ігрова система «КУБ» та реабілітаційно-ігрові гойдалки за благодійні кошти. А також найближчим часом викладатиметься 112 кв.м. резинового покриття для збільшення площі майданчика.

Протягом 2022-2023 років закуплено шкільні автобуси у Глинський та Копитківський ліцеї.

Облаштування внутрішніх вбиралень в Ільпінській початковій школі та в головному корпусі Копитківського ліцею не проведено.

Протягом 2023 року проведено модернізацію харчоблоку в приміщенні Новосілківської гімназії Здолбунівської міської ради.

Протягом 2022-2023 років спортивні майданчики у Здолбунівських ліцеях №3, 6, Копитківському та Глинському ліцеях не облаштовано.

До 01.09.2022 облаштовано дошкільний підрозділ Новосілківської гімназії в основному приміщенні закладу за адресою: с. Новосілки, вул. Шкільна, 2.

Забезпечується підтримка та стимулювання інтелектуально і творчо обдарованих дітей та молоді, розвиток їх творчого потенціалу, залучення до дослідницької, пошукової роботи, до навчання у секціях Малої академії наук, олімпіад із навчальних предметів, турнірів тощо. Щорічно на преміювання виділяється 200 000 грн.

Дах приміщення допоміжної будівлі Здолбунівської музичної школи за адресою вул. Костельна, 35 планується перекрити до 15 серпня 2024 року.

Приміщення допоміжної будівлі музичної школи по вул. Костельна, 35 обладнане електричним автономним опаленням.

Творчу майстерню, комп’ютерний клас та освітній простір «Творчий сад» у Здолбунівському центрі творчості дітей та юнацтва не було відкрито через неможливість фінансування у період воєнного стану. Однак, на базі Здолбунівського ліцею №4 відкрито гурток ЦТДЮ «Основи сучасного програмування».

Картодром у Здолбунівській міській станції юних техніків за адресою: м. Здолбунів, вул. Яворницького, 26 не обладнано через неможливість фінансування у період воєнного стану.

Враховуючи вищезазначене, із 17 пунктів рішення виконано 14, не виконано лише 3 у зв’язку з неможливістю фінансування у період воєнного стану. Тому пропоную дане рішення зняти з контролю.

Начальник управління

з гуманітарних питань Ігор АНТОНЮК