ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий вцілому

Дата:

26.03.2024

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 5
5. Про звіт старости Копитківського старостинського округу Здолбунівської міської ради за 2023 рік

ЗДОЛБУНІВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІВНЕНСЬКОГО РАЙОНУ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

восьме скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від 27 березня 2024 року №

Про звіт старости Копитківського

старостинського округу

Здолбунівської міської ради

за 2023 рік

Керуючись пунктом 11 частини першої статті 26, частини 6 статті 541 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішеннями Здолбунівської міської ради від 18.12.202028 «Про утворення старостинських округів Здолбунівської міської ради», від 18.12.2020 №29 «Про затвердження старост та сростинських округів Здолбунівської міської ради», від 18.12.2020 №30 «Про затвердження Положення про старост на території Здолбунівської міської ради», заслухавши та обговоривши звіт старости Копитківського старостинського округу Петра ВОРОНА, Здолбунівська міська рада

В И Р І Ш И Л А:

Звіт Петра ВОРОНА старости Копитківського старостинського округу Здолбунівської міської ради за 2023 рік взяти до відома (додається).

Міський голова Владислав СУХЛЯК

Звіт

старости Копитківського

старостинського округу Петра ВОРОНА

за 2023 рік.

Керуючись Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими актами я, Ворон Петро Ананійович - староста сіл: Копиткове, Марʼянівка, Новомильськ, Новосілки, Степанівка, звітую про свою роботу за 2023 рік. Протягом року виконував доручення Здолбунівської міської ради та її виконавчого комітету, міського голови, здійснював надання інформації та виконував інші обов’язки, визначені законодавством України в межах своїх повноважень. Звіт перед радою та жителями громади - це відповідальність та відчуття тісної співпраці мене, як старости, з односельцями.

Загальна площа старостинського округу становить 6411 га.

Станом на 01.01.2023 року в Копитківському старостинському окрузі нараховується всього 955 дворів: в с. Копиткове – 228 дворів, в с.Марʼянівка – 46 дворів, в с. Новомильськ – 359 дворів, в с. Новосілки – 246 дворів, в с.Степанівка – 76 дворів.

На території Копитківського старостинського округу функціонують: Копитківський ліцей, Новомильська гімназія, Новосілківська гімназія, Копитківський заклад дошкільної освіти ʺСонечкоʺ, Новомильський заклад дошкільної освіти ʺБарвінок, Копитківський ФАП, Новомильський ФАП, Новосілківський ФАП та Степанівський ФАП, Будинок культури с.Копиткове, клуби-філії (с.Новомильськ, с.Новосілки, с.Степанівка). Для населення працюють виїзне поштове відділення, магазини продовольчих та господарських товарів. На території населених пунктів Копитківськогостаростинського округу встановлені і функціонують дитячі та спортивні майданчики, де діти мають змогу цікаво провести вільний час з користю для здоров’я та відпочинку.

В адмінбудівлях старостинського округу прийом громадян проводять головний спеціаліст, спеціаліст І категорії та інспектор з військового обліку.

Щовівторка проводиться виїзний прийом громадян в адмінбудівлі с.Новосілки. Усім громадянам, які звернулися на особистий прийом, надано необхідну інформацію, консультацію, перелік необхідних документів, контактних даних.

Одним із завдань, відповідно до Положення про старосту, є сприяння жителям округу у підготовці документів, що подаються до органів соціального захисту населення та виконавчих органів ради. Найчастіше жителі звертались з питань оформлення житлових субсидій - 56; пільг - 36; надання соціальної допомоги (одиноким матерям, малозабезпеченим сім'ям, допомоги по вагітності та пологах) - 119. Так, за 2023 рік прийнято, сформовано та передано для реєстрації в Управління соціального захисту населення та Здолбунівському відділу обслуговування громадян (сервісний центр) ПФУ в Рівненській області

211 справ. Крім того, видано довідки, характеристики та акти різного характеру в загальній кількості - 192. Згідно ст.37 Закону України «Про нотаріат»

здійснювалися нотаріальні дії - 167, серед них заповіти, довіреності, заяви–відмови від спадщини, заяви – прийняття спадщини, завірення копій документів. Люди задоволені можливістю отримання послуг на місці.

У старостинському окрузі ведеться погосподарський облік домогосподарств.

Спільно з місцевим органом податкової служби налагоджено співпрацю щодо направлення повідомлень про сплату податку за землю платникам, що мають земельні ділянки на території Здолбунівської міської ради Копитківського старостинського округу.

Спільно із фахівцями соціальної роботи у справах дітей Здолбунівської міської ради брав участь в обстеженні багатодітних сімей та сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах. На території старостинського округу є будинок сімейного типу в с.Новосілки.

На обліку по Копитківськомустаростинському окрузі перебуває – 528 військовозобов'язаних, з них 69 призовників.

На території старостинського округу КП ʺЗдолбунівськеʺ проводить вивезення твердих побутових відходів.

Село Новомильськ обслуговує автобусний маршрут ʺЗдолбунів-Новомильськʺ.

Жителі сіл округу, приватні підприємці беруть участь у забезпеченні благоустрою (чистка кладовищ, впорядкування подвір'їв, прилеглих до них територій). Проведено роз’яснення серед населення щодо необхідності дотримання порядку на кладовищах та винесення сміття у визначене місце.

За звітний період на території Копитківського старостинського округу проведені наступні роботи:

влітку та восени працівниками комунальної служби проведено вивезення сміття з кладовищ в с.Новомильськ, с.Копиткове, с.Новосілки;

в с.Новомильськ по вул.Старомильська, вул.Набережна, вул.Нова був зроблений поточний ремонт дороги;

в с.Степанівка по вул.Вишнева був зроблений поточний ремонт дороги;

в с.Новосілки по вул.Набережна був зроблений поточний ремонт дороги;

протягом звітного періоду підсобним працівником комунального підприємства та небайдужими жителями старостинського округу постійно проводились роботи з обкошування та прибирання території;

постійно здійснювалася робота щодо чистки, покосу та утримання кладовищ;

Звітуючи сьогодні перед вами про свою роботу, сподіваюсь на вашу допомогу та підтримку у вирішенні нагальних проблем Копитківського старостинського округу в 2023році.

Щиро дякую всім за довіру, за підтримку.

Всім бажаю здоров’я, наснаги, Перемоги та миру.

Староста Копитківського старостинського округу Петро ВОРОН