ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LVIII

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

4

Дата реєстрації:

26.03.2024

Проголосовано:

27.03.2024 09:23:45

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    19
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 4



ЗДОЛБУНІВСЬКА МІСЬКА РАДА



РІВНЕНСЬКОГО РАЙОНУ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ



восьме скликання



Р І Ш Е Н Н Я



від 27 березня 2024 року №



Про звіт старости П’ятигірського



старостинського округу



Здолбунівської міської ради



за 2023 рік



Керуючись пунктом 11 частини першої статті 26, частини 6 статті 541 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішеннями Здолбунівської міської ради від 18.12.202028 «Про утворення старостинських округів Здолбунівської міської ради», від 18.12.2020 №29 «Про затвердження старост та сростинських округів Здолбунівської міської ради», від 18.12.2020 №30 «Про затвердження Положення про старост на території Здолбунівської міської ради», заслухавши та обговоривши звіт старости П’ятигірського старостинського округу Петра НЕСТЕРЧУКА, Здолбунівська міська рада



В И Р І Ш И Л А:



Звіт Петра НЕСТЕРЧУКА старости П’ятигірського старостинського округу Здолбунівської міської ради за 2023 рік взяти до відома (додається).



Міський голова Владислав СУХЛЯК



Звіт



старости П’ятигірського старостинського округу Петра НЕСТЕРЧУКА



за 2023 рік.



Керуючись Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими актами я, Нестерчук Петро Миколайович - староста сіл: Богдашів, Ільпінь, Кошатів, Орестів, П’ятигори, Глинськ, Підцурків, Загора, звітую про свою роботу за 2023 рік. Протягом року виконував доручення Здолбунівської міської ради та її виконавчого комітету, міського голови, здійснював надання інформації та виконував інші обов’язки, визначені законодавством України в межах своїх повноважень. Прийом громадян здійснювався за місцем роботи в межах робочого  часу  згідно з графіком прийому громадян та у позаробочий  час  за місцем проживання жителів населених пунктів старостинського округу. Моніторю стан дотримання прав і законних інтересів мешканців у сфері соціального захисту, культури, освіти, фізичної культури та спорту, реалізації ними права на працю та медичну допомогу. Усім громадянам, які  звернулись на особистий прийом,  надано  необхідну інформацію, консультацію,  перелік необхідних документів. Звіт перед жителями громади - це відповідальність та відчуття тісної співпраці мене, як старости, з односельцями.



На території П’ятигірського старостинського округу функціонують: Глинський ліцей, де навчається 211 учнів; П’ятигірська гімназія, де навчається 103 учні; Ільпінська початкова школа, де навчається 34 учнів;1 дитячий структурний дошкільний підрозділ Глинського ліцею , на 80 дітей , де на даний час перебуває 63 дітей . Також функціонують Глинська амбулаторія, П’ятигірський ФАП, Ільпінський ФАП, де приймають та надають медичну допомогу жителям. Для населення працюють поштові відділення, магазини продовольчих та господарських товарів, кафе.



В старостинському окрузі працює три спеціалісти, які ведуть прийом громадян в адміністративних приміщеннях згідно графіку прийому, та один інспектор з військового обліку.



Одним із завдань, відповідно до Положення про старосту, є сприяння жителям округу у підготовці документів, що подаються до органів соціального захисту населення та виконавчих органів ради. Найчастіше жителі звертались з питань оформлення житлових субсидій - 96; пільг -39; надання соціальної допомоги ( матерям-одиначкам, малозабезпеченим сім'ям, допомоги по вагітності та пологах) – 180 ;компенсація за догляд на непрофесійній основі-11;заяви на отримання довідок на харчування-85;



Так, за 2023 рік прийнято, сформовано та передано для реєстрації в Управління соціального населення 405 справ та послуг. Крім того, видано довідки, характеристики та акти різного характеру в загальній кількості - 311. Згідно ст.37 Закону України «Про нотаріат» здійснювалися нотаріальні дії - 127, серед них заповіти, доручення, заяви-відмови, заяви – прийняття спадщини, фотокопія підпису, завірення копій документів. Робота налагоджена відповідним чином , тому відгуки одержувачів таких послуг лише позитивні. Люди задоволені можливістю отримання послуг на місці.



У старостинському окрузі ведеться погосподарський облік домогосподарств для накопичення і систематизації відомостей, які збираються по кожному з розташованих на території громади сільському населенню пунктів та є необхідними для роботи та проведення статистики.



Спільно з місцевим органом податкової служби налагоджено співпрацю щодо направлення повідомлень про сплату податку за землю платникам, що мають земельні ділянки на території Здолбунівської міської ради П’ятигірського старостинського округу.



Протягом звітного періоду, відповідно до покладених на мене повноважень, проводив оповіщення військовозобов'язаних та призовників про необхідність з'явитися до ТЦК та СП.



На території округу комунальним підприємством «Здолбунівське» проводиться збір сміття по селах старостинського округу згідно графіку.



Протягом року завдяки великій підтримці жителів,підприємців,керівників релігійних громад було проведено збір гуманітарної допомоги та передано для потреб територіальної оборони, ЗСУ та жителів постраждалих областей України.



За старостинським округом закріплений комунальний працівник, який постійно проводять роботи з обкошування території громадських кладовищ, парків, дитячих та спортивних майданчиків, пам’ятників, пам’ятних знаків, зупинок та прилеглої території установ.



Ще раз хочу подякувати за довіру, за підтримку і співпрацю голові Здолбунівської міської ради, депутатам,  жителям округу, які підтримували і підтримують мене, дають поради, тим, хто не просто критикує, а вносить пропозиції з покращення життя громади.



Особливо велика та щира подяка нашим Збройним Силам України за захист рідної землі та наш відносно спокійний сон. Тож найважливіше наше завдання на 2024 рік -продовжувати працювати на Перемогу! Слава ЗСУ та Слава Україні!



Староста П’ятигірського старостинського округу Петро НЕСТЕРЧУК