ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 12

                                      
Без названия
                                  ЗДОЛБУНІВСЬКА МІСЬКА РАДА                  
РІВНЕНСЬКОГО РАЙОНУ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
восьме скликання
 
Р І Ш Е Н Н Я
 
від 18 вересня  2024 року                                                                     № ____
 
Про внесення змін та доповнень до
Регламенту Здолбунівської міської ради
восьмого скликання, затвердженого
рішенням міської ради від 18.12.2024 №26
 
         Керуючись статтями 26, 42, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування», розпорядження міського голови від 31.07.2024 №72-рк «Про тимчасове виконання  повноважень Здолбунівського міського голови», міська рада
 
В И Р І Ш И Л А :
 
І. Внести до Регламенту Здолбунівської міської ради восьмого скликання, затвердженого рішенням міської ради від 18.12.2024 № 26 такі зміни:
 

  1. Пункт 2.7. статті 2 викласти у новій редакції:
 
«2.7. Під час сесії ради депутати, посадові особи місцевого самоврядування, інші доповідачі зобов’язані використовувати державну мову відповідно до вимог Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».».
 
  1. У статті 15:
 
  1. пункт 15.3. замінити двома частинами наступного змісту:
 
«15.3. Засідання постійної комісії скликається в міру необхідності і є повноважним, якщо в ньому бере участь більше половини депутатів від загального складу комісії. Депутати працюють у комісіях на громадських засадах.
Засідання постійної комісії підлягає відеофіксації в частині, крім випадку розгляду питань, що містять інформацію з обмеженим доступом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», з подальшим зберіганням та оприлюдненням відеозапису засідання не менше п’яти років. Відеозапис засідання оприлюднюється невідкладно після закінчення засідання, але не пізніше наступного дня після проведення засідання, на офіційному веб-сайті ради чи в інший спосіб із забезпеченням відкритого доступу до відеозапису.»;
 
  1. пункт 15.13. доповнити частиною другою наступного змісту:
 
«Висновки і рекомендації постійної комісії приймаються відкритим поіменним голосуванням більшістю голосів від загального складу комісії і підписуються головою комісії, а в разі його відсутності - заступником голови або секретарем комісії. Протоколи засідань комісії, в яких зазначаються результати поіменного голосування, підписуються головою і секретарем комісії. Проекти порядку денного засідань постійної комісії ради, висновки і рекомендації постійної комісії, протоколи її засідань є відкритими та оприлюднюються і надаються на запит відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».».
 
  1. Пункт 28.4. статті 28 викласти у такій редакції:
 
«28.4. Пленарне засідання ради підлягає відеофіксації з подальшим зберіганням відеозапису засідання не менше п’яти років. Відеозапис пленарного засідання ради оприлюднюється в частині, крім випадку розгляду питань, що містять інформацію з обмеженим доступом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», невідкладно після закінчення засідання, але не пізніше наступного дня після проведення засідання, на офіційному веб-сайті ради чи в інший спосіб із забезпеченням відкритого доступу до відеозапису.»
 
2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, охорони здоров’я, культури, спорту, соціального захисту, молодіжної політики, законності, регламенту, депутатської діяльності, етики та врегулювання конфлікту інтересів (голова Висоцький Ю.О.).
 
 
 
Секретар міської ради                                                     Валентина КАПІТУЛА
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
АРКУШ ПОГОДЖЕННЯ
до рішення міської ради
«Про внесення змін та доповнень до Регламенту Здолбунівської міської ради
восьмого скликання, затвердженого рішенням міської ради від 18.12.2024 №26»
           
Проєкт рішення підготував:
 
начальник відділу з юридичної роботи та
питань персоналу апарату міської ради                       Світлана ГЕРАСИМЮК
 
 
ПОГОДЖЕНО:
 
 
заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради
 
 
                                 
 
 Юрій СОСЮК
     
     
начальник відділу організаційної роботи  та документообігу апарату міської ради         
         
   
 
  Володимир ДАЦЮК
     
     
 
уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції в Здолбунівській міській раді
 
        
 
 
                      
 
 
 
 
  
   
 
 
 
 
 
Тетяна ФЕСЮК