ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

X

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

2

Дата реєстрації:

07.05.2021

Проголосовано:

19.05.2021 10:28:39

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    19
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2



У К Р А Ї Н А



Здолбунівська міська рада Рівненської області



восьме скликання



Р І Ш Е Н Н Я



від 19 травня 2021 року № ___



Про затвердження Програми



встановлення приладів обліку води



окремим пільговим категоріям



населення на 2021 рік



Керуючись пунктом 22 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» та з метою підвищення соціального захисту населення, міська рада





ВИРІШИЛА:




  1. Затвердити Програму встановлення приладів обліку води окремим пільговим категоріям населення на 2021 рік (далі – Програма), що додається.

     

    2. Відділу бухгалтерського обліку та контролю апарату Здолбунівської міської ради забезпечити фінансування Програми в межах коштів, передбачених у міському бюджеті на 2021 рік.

     

    3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань освіти, охорони здоров´я, культури, спорту, соціального захисту, молодіжної політики, законності, регламенту, депутатської діяльності, етики та врегулювання конфлікту інтересів (голова Висоцький Ю.О.)

    Міський голова Владислав СУХЛЯК



    ЗАТВЕРДЖЕНО

    рішення Здолбунівської міської ради

    від 19 травня 2021 року № ___


    Програма

    встановлення приладів обліку води окремим пільговим категоріям населення

    на 2021 рік

    Загальна частина

    Програма встановлення приладів обліку води окремим пільговим категоріям населення на 2021 рік (далі – Програма) створена для підтримки соціально незахищених верств населення в отриманні соціальної підтримки та матеріальної допомоги, які користуються послугами централізованого водопостачання та в яких відсутні прилади обліку у відповідності до Порядку встановлення приладів обліку води окремим пільговим категоріям населення на 2021 рік (Додаток).

    За даними КП «Здолбунівводоканал» у 619 абонентів, які користуються послугами водопостачання, квартири не обладнані приладами обліку води. Однією з причин відсутності приладів обліку води є неспроможність громадян самостійно придбати прилади обліку та оплатити послуги по їх встановленню.

    Після встановлення приладів обліку води, ті громадяни, які використовують воду економно, будуть платити за реально спожиті обсяги води. Згідно Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» у разі, якщо частина приміщень багатоквартирного будинку, який обладнано комерційними вузлами обліку, не оснащено приладами обліку води, загальний обсяг втрат води у будівлі розподіляється між споживачами, приміщення яких не оснащені приладами обліку, пропорційно до кількості осіб, які фактично користуються такими послугами.(забрати)

    Встановлення приладів обліку води буде стимулювати громадян до раціонального використання води, запобігатиме нарахуванню хоч і законних, але непомірних і практично неможливих до сплати обємів води малозабезпеченими абонентами та інвалідами.змусить їх усунути несправності та витікання води.(забрати)

    Мета Програми

    Метою Програми є забезпечення обліку спожитої води, зняття соціальної напруги серед вразливих верств населення, сприяння значній економії сімейного бюджету, підвищення соціального захисту мешканців громади.

    Фінансове забезпечення Програми

    Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок міського бюджету в межах видатків, передбачених в місцевому бюджеті на ці цілі.

    Очікуваний результат виконання Програми

    Забезпечення пільгових категорій населення приладами обліку води підвищить соціальний захист вразливих верств населення, суттєво зекономить їх сімейний бюджет, дасть змогу оплачувати послуги з водопостачання і водовідведення, виходячи з фактично спожитих обсягів води.

    Ресурсне забезпечення Програми














    Джерела фінансування Всього витрати на виконання Програми, тис. грн. Термін виконання Програми
    Бюджет Здолбунівської міської територіальної громади 20 2021 рік



    Секретар ради Валентина КАПІТУЛА
















    Додаток

    до Програми встановлення приладів обліку води пільговим категоріям населення на 2021 рік






    Порядок

    встановлення приладів обліку води пільговим категоріям населення на 2021 рік



    1. Цей Порядок визначає механізм встановлення приладів обліку води за рахунок коштів міського бюджету окремим пільговим категоріям населення Здолбунівської міської територіальної громади (далі - пільгові категорії населення), а саме:

      особам з інвалідністю I та ІІ групи;

      дітям з інвалідністю;

      одиноким непрацюючим пенсіонерам, які перебувають на обліку в Здолбунівському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Здолбунівської міської ради (далі - пенсіонери), які проживають одні, що підтверджується довідкою про склад сім’ї.

    2. Витрати на встановлення приладів обліку води окремим пільговим категоріям населення здійснюються за рахунок бюджету Здолбунівської міської територіальної громади.

    3. Встановлення приладів обліку води пільговим категоріям населення здійснюється за зареєстрованим місцем проживання фізичної особи одноразово та за умови відсутності відповідних засобів обліку у житловому приміщенні.

    4. Встановлення приладів обліку води здійснюється на підставі заяви, яка подається до комунального підприємства "Здолбунівводоканал" за зареєстрованим місцем проживання особи, яка належить до пільгової категорії населення, зазначеної у пункті 1 цього Порядку, до якої додаються:

      копія паспорта громадянина України;

      копія довідки реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта);

      копія пенсійного посвідчення або копія документа, який підтверджує відповідний статус особи з інвалідністю або дитини з інвалідністю;

      довідка про перебування на обліку в Здолбунівському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Здолбунівської міської ради;

      довідка про склад сім'ї або зареєстрованих у житловому приміщенні / будинку осіб.

    5. Комунальне підприємство "Здолбунівводоканал" в установленому порядку:

      5.1. Здійснює реєстрацію заяв про встановлення приладів обліку води окремим пільговим категоріям населення, до яких додаються копії документів, зазначені у пункті 4 цього Порядку.

      5.2. Розглядає документи, зазначені у пункті 4 цього Порядку.

      5.3. Здійснює закупівлю товарів, робіт і послуг, необхідних для встановлення приладів обліку води пільговим категоріям населення.

    6. Вартість робіт із встановлення приладів обліку пільговим категоріям населення визначається окремо для кожної квартири. Згідно Програми (у разі технічної необхідності) здійснюється встановлення не більше двох приладів обліку води одночасно.

    7. Рішення про встановлення або відмову у встановленні приладів обліку води окремим пільговим категоріям населення приймається КП «Здолбунівводоканал» на підставі поданих документів.

      Підставами для відмови у встановленні приладів обліку води є:

      подання документів не в повному обсязі;

      неналежність фізичної особи до пільгових категорій населення, передбачених пунктом 1 цього Порядку.

      КП «Здолбунівводоканал» про прийняте рішення письмово повідомляє заявника.

    8. Відділ бухгалтерського обліку та контролю Здолбунівської міської ради забезпечує фінансування робіт із встановлення приладів обліку води окремим пільговим категоріям населення в межах затвердженої суми на 2021 рік.

    9. Відділ соціальних гарантій Здолбунівської міської ради забезпечує інформування населення щодо змісту цієї Програми.





 Секретар ради Валентина КАПІТУЛА