ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

X

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

15

Дата реєстрації:

08.05.2021

Проголосовано:

19.05.2021 10:46:38

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    20
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 15



ПРОЄКТ



У К Р А Ї Н А



Здолбунівська міська рада Рівненської області



восьме скликання



Р І Ш Е Н Н Я



від 19 травня 2021 року №



Про створення Молодіжної ради



при Здолбунівській міській раді



Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2018 р. № 1198 «Про затвердження типових положень про молодіжні консультативно-дорадчі органи» та у зв’язку зі зверненням активу молоді Здолбунівської міської ради та депутата Здолбунівської міської ради Миколи Мокрика до міського голови, з метою участі молоді у процесі розроблення, прийняття рішень Здолбунівською міською радою та її посадовими особами щодо вирішення питань місцевого значення у молодіжній сфері та контролю за їх виконанням, створення молодіжного консультативно-дорадчого органу при Здолбунівській міській раді, міська рада



ВИРІШИЛА:




  1. Створити Молодіжну раду при Здолбунівській міській раді.

  2. Затвердити Положення про молодіжну раду при Здолбунівській міській раді, що додається.

  3. Затвердити Положення про конкурсний відбір кандидатів до складу Молодіжної ради при Здолбунівській міській раді, що додається.

  4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, охорони здоров’я, культури, спорту, соціального захисту, молодіжної політики, законності, регламенту, депутатської діяльності, етики та врегулювання конфлікту інтересів (голова – Юрій ВИСОЦЬКИЙ), а організацію його виконання на секретаря Здолбунівської міської ради Валентину КАПІТУЛУ.



Міський головаВладислав СУХЛЯК







Проект рішення підготував:



головний спеціаліст відділу



проектної діяльності, розвитку та



міжнародного співробітництва



Здолбунівської міської ради Марія ОРЛОВА



ПОГОДЖЕНО:



Секретар ради Валентина КАПІТУЛА



Заступник міського голови



з питань виконавчих органів ради Юрій СОСЮК



Начальник управління з гуманітарних



питань міської ради Ігор АНТОНЮК



Начальник відділу з юридичної



роботи та питань персоналу



апарату міської ради Світлана ГЕРАСИМЮК



Начальник відділу організаційної роботи



та документообігу апарату міської ради                          Володимир ДАЦЮК



ЗАТВЕРДЖЕНО



рішення Здолбунівської



міської ради



від __________ 2021 № ____



ПОЛОЖЕННЯ



про Молодіжну раду при Здолбунівській міській раді




  1. Загальні положення

    1.1. Молодіжна рада при Здолбунівській міській раді (далі – Молодіжна рада) є консультативно-дорадчим, представницьким органом з питань молодіжної політики, покликаним сприяти взаємодії виконавчих органів місцевого самоврядування та молоді Здолбунівської міської територіальної громади, забезпечувати узгодженість дій у вирішенні питань, пов'язаних із життям молоді та її участю в усіх сферах життя суспільства, організації та проведенням молодіжних заходів та інформаційно-навчальної роботи серед молоді.

    1.2. У своїй діяльності Молодіжна рада керується Конституцією України та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, рішеннями Здолбунівської міської ради та її виконавчого комітету, розпорядженнями Здолбунівського міського голови, а також цим Положенням.

    1.3. Основними завданнями Молодіжної ради є:

    - розробка рекомендацій, пропозицій та консультування виконавчих органів міської ради щодо реалізації молодіжної політики у Здолбунівській міській територіальній громаді;

    - залучення молоді до місцевого самоврядування та створення системи молодіжного самоврядування в місті для збалансування та найбільш ефективного виконання державної молодіжної політики;

    - консолідації молодіжного руху на території Здолбунівської міської територіальної громади

    - залучення молоді до участі у всіх сферах розвитку міста, у тому числі у громадському житті Здолбунівської міської територіальної громади;

    - активна співпраця з молоддю щодо благоустрою міста та популяризації здорового та безпечного способу життя;

    - поширення серед молоді волонтерського руху, спрямованого на поліпшення соціального становища та життя молоді Здолбунівської міської територіальної громади;

    - вивчення, систематичний аналіз і прогнозування будь-яких соціальних процесів у молодіжному середовищі;

    - визначення та обґрунтування пріоритетних напрямів молодіжної політики, зміцнення правових та матеріальних гарантій молоді;

    - здійснення моніторингу діяльності формальних та неформальних громадських молодіжних організацій та об’єднань, органів студентського та учнівського самоврядування міста;

    - вивчення та узагальнення стану роботи з молоддю в Здолбунівській міській територіальній громаді, на підприємствах, в установах, закладах і організаціях усіх форм власності.

    1.4. Молодіжна рада систематично інформує громадськість про свою діяльність і прийняті рішення.

    1.5. У своїй діяльності Молодіжна рада підзвітна Здолбунівській міській раді.

    1.6. Координацію діяльності (забезпечення приміщенням на час засідань Молодіжної ради, створення необхідних умов для її роботи) здійснює Здолбунівська міська рада.

    1.7. Молодіжна рада не належить до релігійних об'єднань і політичних партій та рухів, а користується принципом надання рівних можливостей стосовно співпраці з ними. Молодіжна рада не має статусу юридичної особи.

  2. Права Молодіжної ради

    2.1. Для реалізації мети та завдань Молодіжна рада має право:

    2.1.1. Утворювати постійні та тимчасові робочі органи (комітети, комісії, експертні групи) відповідно до напрямів роботи, у разі необхідності, залучати до участі у них посадових осіб структурних підрозділів, депутатів, членів виконавчого комітету Здолбунівської міської ради, наукових установ та громадських організацій (за погодженням з їх керівниками).

    2.1.2. Одержувати у встановленому порядку необхідну для діяльності інформацію та матеріали.

    2.1.3. Вносити міському голові, постійним комісіям Здолбунівської міської ради пропозиції з питань суспільного становища, правового та соціального захисту молоді та реалізації молодіжної політики у Здолбунівській міській територіальній громаді, що потребують прийняття відповідних розпоряджень міського голови, рішень Здолбунівської міської ради та виконавчого комітету Здолбунівської міської ради.

    2.1.4. Здійснювати громадський контроль за виконанням прийнятих рішень стосовно питань, котрі впливають на життя молоді міста, як місцевої ради, так і її виконавчих підрозділів і виконавчого комітету.

    2.1.5. Складати і вносити пропозиції до проектів рішень міської ради щодо питань, що впливають на життя молоді громади.

    2.1.6. Аналізувати проекти рішень Здолбунівської міської ради, її виконавчого комітету, які впливають на життя молоді Здолбунівської міської територіальної громади, на їх відповідність державній та міській молодіжній політиці.

    2.1.7. Організовувати конференції, збори, семінари, диспути та інші відповідні заходи з питань реалізації молодіжної політики.

  3. Склад Молодіжної ради та порядок її формування



3.1. Кількісний склад Молодіжної ради формується кожні два роки та не може перевищувати 20 осіб.



3.2. Увійти до складу Молодіжної ради може молода людина віком від 14 до 35 років, що проживає, навчається, працює на території Здолбунівської міської територіальної громади, навчається у навчальному закладі громади, є керівником або членом громадської організації чи ініціативи, що провадить свою діяльність у Здолбунівській міській територіальній громаді.



3.3. Персональний склад Молодіжної ради затверджується розпорядженням міського голови Здолбунівської міської ради терміном на два роки за поданням комісії з відбору кандидатів до складу Молодіжної ради.



3.4. Склад Молодіжної ради формується з представників:




  • закладів загальної, середньої та спеціальної освіти, які делеговані учнівським самоврядуванням;

  • представників від громадських організацій, ініціативних груп, інших інститутів громадянського суспільства, що провадять свою діяльність для молоді Здолбунівської міської територіальної громади.



До складу молодіжної ради може бути обрано не більше одного представника від кожного інституту громадянського суспільства, що виявив бажання увійти до складу молодіжної ради.



Будь-який навчальний заклад, громадська організація та ініціатива може відкликати свого делегованого представника з поважних причин, надсилаючи відповідний лист до Здолбунівської міської ради і Молодіжної ради, та замінити його кандидатуру.




  1. Члени Молодіжної Ради можуть обиратися не більше двох термінів підряд.

  2. Формування складу Молодіжної ради здійснюється згідно Положення про конкурсний відбір кандидатів до складу Молодіжної ради при Здолбунівській міській раді.

    3.7. До складу Молодіжної Ради входять:

    - голова Молодіжної Ради;

    - заступник голови Молодіжної Ради;

    - секретар Молодіжної Ради;

    - члени Молодіжної Ради.

    3.8. Голова Молодіжної Ради обирається зі складу членів Молодіжної Ради на першому засіданні таємним рейтинговим голосуванням, але не менше 50%+1 членів Молодіжної ради.

    У разі необрання голови у першому турі, до другого туру переходять два кандидати з найбільшою кількістю голосів.

    Голова та секретар Молодіжної ради обирається відкритим голосуванням простою більшістю голосів.

    3.9. Голова Молодіжної ради може достроково припинити свої повноваження у разі:

    - складення повноважень за його особистою письмовою заявою;

    - відкликання його з посади тим органом (установою, організацією, об'єднанням громадян), який делегував його;

    - вираження недовіри до нього простої більшості від повного складу Молодіжної ради;

    - в інших випадках, які унеможливлюють його участь у роботі

    Молодіжної ради.


    Рішення про дострокове припинення повноважень Голови

    приймається шляхом таємного голосування не менше двома третинами від повного складу Молодіжної ради.


    3.10. Голова Молодіжної ради:

    3.10.1. Представляє Молодіжну раду у відносинах з органами державної влади, місцевого самоврядування, фізичними і юридичними особами, підписує документи та здійснює інші представницькі функції.

    3.10.2. Контролює виконання рішень Молодіжної ради.

    3.10.3. Головує на засіданнях Молодіжної ради.

    3.10.4. Підписує рішення, прийняті Молодіжною радою, та інші документи, що стосуються діяльності Молодіжної ради.

    3.10.5. Обирається та переобирається зі складу членів Молодіжної Ради на першому засіданні таємним голосуванням.

    3.10.6. Доповідає на першому засіданні Молодіжної Ради наступного скликання про виконану роботу.

    3.10.7. Щороку звітує на сесії Здолбунівської міської ради..

    3.11. Заступник голови Молодіжної ради:

    3.11.1. Представляє Молодіжну раду у відносинах з органами державної влади, місцевого самоврядування, фізичними і юридичними особами та здійснює інші представницькі функції.

    3.11.2. Забезпечує виконання рішень Молодіжної ради.

    3.11.3. Головує на засіданнях Молодіжної ради у період відсутності голови Молодіжної ради.

    3.11.4. Обирається та переобирається на засіданнях Молодіжної ради простою більшістю від повного складу ради.

    Повноваження заступника голови Молодіжної ради можуть бути достроково припинені за рішенням Молодіжної ради, на підставі подання голови Молодіжної ради, або пропозиції простої більшості повного складу Молодіжної ради.

    3.12. Секретар Молодіжної ради:

    3.12.1. Організовує підготовку засідань Молодіжної ради з питань, що виносяться на розгляд ради.

    3.12.2. Забезпечує своєчасне доведення рішень Молодіжної ради до виконавців і молоді.

    3.12.3. Забезпечує зберігання офіційних документів, пов'язаних з роботою ради.

    3.12.4. Вирішує за дорученням голови Молодіжної ради питання, пов'язані з організацією діяльності Молодіжної ради та її органів.

    3.12.5. Інформує управління з гуманітарних питань Здолбунівської міської ради про прийняті на засіданнях Молодіжної ради рішення та розглянуті питання.

    3.12.6. Складає звіт про діяльність Молодіжної ради за рік.

    3.12.7. Веде протоколи засідань Молодіжної ради.

    3.12.8. Забезпечує членів Молодіжної ради необхідними матеріалами та інформацією до засідань Молодіжної ради.

    3.12.9. Обирається та переобирається на засіданнях Молодіжної ради простою більшістю від повного складу ради.

    Повноваження секретаря Молодіжної ради можуть бути достроково припинені за рішенням Молодіжної ради, на підставі подання голови Молодіжної ради, або пропозиції простої більшості повного складу Молодіжної ради.

    3.13. Члени Молодіжної ради:

    3.13.1. Повноваження члена у Молодіжній раді починаються з дня затвердження складу новопризначеної Молодіжної ради і припиняються в день затвердження складу Молодіжної ради наступного членства.

    3.13.2. Повноваження члена у Молодіжній раді можуть бути припинені достроково у наступних випадках:

    - власне бажання члена Молодіжної ради скласти свої повноваження;

    - рішення засідання Молодіжної ради у разі систематичного невиконання членом покладених на нього обов'язків;

    - відкликання члена Молодіжної ради навчальним закладом або громадською організацією, яка делегувала його кандидатуру до складу Молодіжної ради;

    - втрата членом Молодіжної ради українського громадянства;

    - смерть члена Молодіжної ради.

    3.13.3. Систематичним невиконанням обов’язків членом Молодіжної

    ради є:

    - відсутність без поважних причин більше як два рази на засіданнях Молодіжної ради;

    - невиконання рішень Молодіжної ради;

    - невиконання покладених на нього зобов’язань згідно з п. 3.12.8 цього Положення.

    3.13.4. Питання про дострокове припинення повноважень членства у Молодіжній раді виноситься секретарем або головою Молодіжної ради на розгляд засідання Молодіжної ради та затверджується за умови голосування за припинення повноважень простою більшістю від повного складу Молодіжної ради.

    3.13.5. Місце члена Молодіжної ради, повноваження якого припиняються достроково, посідає новий представник з числа резервного списку кандидатів для членства у Молодіжній раді, затверджується розпорядженням міського голови.

    3.13.6. Резервний список формується з числа осіб, що були зареєстровані як кандидати у члени Молодіжної ради відповідно до зазначених у п.3.4 квот, та затверджується Комісією.

    3.13.7. Член Молодіжної ради має право:

    - ухвального голосу на засіданнях Молодіжної ради;

    - представляти в Молодіжній раді інтереси як навчального закладу чи організації, від якого/якої його було направлено до складу Молодіжної ради, так і молоді всієї Здолбунівської міської територіальної громади;

    - вносити пропозиції і зауваження до порядку денного засідання Молодіжної ради;

    - брати участь в обговоренні порядку денного засідання Молодіжної ради;

    - оголошувати на засіданнях Молодіжної ради тексти звернень, заяв, пропозицій.

    3.13.8. Член Молодіжної ради зобов’язаний:

    - брати участь в засіданнях Молодіжної ради;

    - виконувати рішення Молодіжної ради;

    - дотримуватись норм моралі, толерантного відношення до оточуючих.




  1. Організація роботи Молодіжної ради

    4.1. Основною формою роботи Молодіжної ради є засідання.

    4.2. Засідання може бути першим, черговим та позачерговим:

    - чергові засідання проводяться не рідше одного разу на два місяці, скликаються головою Молодіжної ради, а за його відсутності – заступником голови Молодіжної ради;

    - позачергові засідання Молодіжної ради скликаються за ініціативою голови Молодіжної ради, або на вимогу більше ніж половини членів Молодіжної ради. Відповідна заява подається секретарю Молодіжної ради, який зобов’язаний за 10 днів скликати позачергове засідання.

    4.3. Діяльність Молодіжної ради здійснюється відповідно до Регламенту та поточного плану, які приймаються не пізніше, ніж на другому засіданні Молодіжної ради. Проведення засідання Молодіжної ради правомочне за умови наявності половини членів від її повного складу.

    4.4. Порядок денний засідання Молодіжної ради складається секретарем Молодіжної ради та доводиться до відома членів Молодіжної ради не пізніше, ніж за 5 днів до засідання.

    4.5. Рішення з питань порядку денного засідання Молодіжної ради приймаються більшістю голосів від наявної кількості членів Молодіжної ради, що зареєструвалися на засіданні. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні.

    4.6. Рішення Молодіжної ради оформлюються у вигляді протоколів, які підписуються секретарем та головою Молодіжної ради.

    4.7. Секретар Молодіжної ради призначає дату наступного засідання.

    4.8. Прийняті рішення Молодіжної ради надаються Здолбунівській міській раді та підлягають обов’язковій публікації.

    4.9. Установчі документи, склад молодіжної ради, протоколи засідань, прийняті рішення та інформація про хід їх виконання, а також інші відомості про діяльність молодіжної ради в обов’язковому порядку розміщуються на офіційному веб-сайті Здолбунівської міської ради в рубриці “Молодіжна рада” та/або в інший прийнятний спосіб.

    4.10. Молодіжна рада може мати бланк із своїм найменуванням.

  2. Прикінцеві положення



5.1. Протоколи та витяги із протоколів Молодіжної ради є обов'язковими до розгляду Здолбунівською міською радою.



5.2. Представники виконавчих органів можуть бути присутні на засіданнях Молодіжної ради у разі обговорення питань, що належать до їхньої компетенції.



5.3. На засідання постійних комісій Здолбунівської міської ради при розгляді питань, які впливають на життя молоді громади, можуть бути запрошені представники Молодіжної ради.



5.4. Зміни та доповнення до цього положення вносяться рішенням Здолбунівської міської ради за поданням голови Молодіжної ради на підставі рішення засідання Молодіжної ради.



5.5. Молодіжна рада ліквідовується рішенням Здолбунівської міської ради у разі:



- порушення Молодіжною радою законів України та Конституції України;



- порушення Молодіжною радою умов даного Положення;



- не проведення більше як двох чергових засідань Молодіжної ради підряд;



- за рішенням самої Молодіжної Ради.



Секретар радиВалентина КАПІТУЛА







ЗАТВЕРДЖЕНО



рішення Здолбунівської



міської ради



від __________ 2021 № ____



Положення



про конкурсний відбір кандидатів до складу Молодіжної ради



при Здолбунівській міській раді



(далі – Положення)



1. Загальні положення




  1. Положення про конкурсний відбір кандидатів до складу Молодіжної ради при Здолбунівській міській раді визначає організаційні засади, механізм та порядок проведення відбору, умови участі та вимоги до осіб, які бажають взяти участь у роботі Молодіжної ради при Здолбунівській міській ради (далі – Молодіжна рада).

  2. Проведення відбору кандидатів до Молодіжної ради здійснює комісія з відбору кандидатів до складу Молодіжної ради (далі Комісія).

  3. Комісія утворюється розпорядженням міського голови не пізніше ніж за 60 календарних днів до визначеної дати проведення установчих зборів Молодіжної ради.

  4. У разі коли при Здолбунівській міській раді вже утворена Молодіжна рада та її повноваження не припинені достроково, утворюється Комісія розпорядженням міського голови не пізніше ніж за 60 календарних днів до закінчення її повноважень.

    У такому разі кількісний та персональний склад Комісії затверджується з урахуванням пропозицій Молодіжної ради при Здолбунівській міській раді.

  5. Склад Комісії включає не більше 7 осіб. Персональний склад комісії формують:

    -представники Здолбунівської міської ради;

    -представники депутатського корпусу Здолбунівської міської ради;

    -представники інститутів громадянського суспільства;

    -представники комунальних закладів та установ, що працюють з дітьми та молоддю;

    -представники соціально-відповідального бізнесу.

  6. Персональний склад Комісії Здолбунівська міська рада оприлюднює на офіційному веб-сайті та/або в інший прийнятний спосіб протягом п’яти робочих днів з дня її утворення.

  7. Конкурсний відбір полягає у перевірці досвіду громадської діяльності, рівня відповідних знань та навичок осіб, що претендують на включення до складу Молодіжної ради (далі – кандидати).



2. Оголошення конкурсу



2.1. Оголошення про проведення конкурсу з формування складу Молодіжної ради оприлюднюється на офіційному веб-сайті Здолбунівської міської ради із зазначенням вимог до кандидатів та кінцевого терміну подачі документів для участі у конкурсі, за 45 днів календарних днів до визначеної дати проведення установчих зборів Молодіжної ради.



3.Комісія




  1. Комісія утворюється для формування складу Молодіжної ради при Здолбунівській міській раді та працює на громадських засадах.

  2. У своїй діяльності Комісія керується Конституцією України, законами України, указами і розпорядженнями Президента України, актами Кабінету Міністрів України, центральних органів виконавчої влади та цим Положенням.

  3. Основними завданнями Комісії є:




  • розгляд документів, поданих кандидатами, на їх відповідність вимогам, встановленим цим Положенням;

  • проведення конкурсного відбору;

  • ухвалення рішення про відбір учасників;

  • формування рейтингового списку та подання в установленому порядку на розгляд міському голові Здолбунівської міської ради пропозицій щодо складу Молодіжної ради;

  • забезпечення відкритості та прозорості проведення конкурсу.




  1. Відповідно до покладених на неї завдань Комісія:




  • здійснює розгляд документів, поданих до участі у конкурсному відборі для формування складу Молодіжної ради;

  • більшістю голосів формує рейтинговий список та приймає підсумкове рішення про переможців конкурсу, яке відображається у протоколі;

  • оприлюднює на офіційному веб-сайті Здолбунівської міської ради результати проведення конкурсу.




  1. Голова Комісії організовує роботу Комісії та забезпечує виконання покладених на неї завдань, головує на її засіданнях, а в разі його відсутності повноваження виконує заступник голови комісії.

  2. Секретар Комісії здійснює організаційне забезпечення її діяльності, підготовку матеріалів і ведення діловодства.

  3. Організаційною формою роботи Комісії є засідання. Засідання Комісії проводяться за необхідності. Комісія правомочна приймати рішення, якщо на засіданні присутні більше половини її членів.

  4. Рішення Комісії приймаються більшістю голосів членів Комісії. У разі рівного розподілу голосів, вирішальним є голос головуючого на засіданні.

  5. Рішення оформлюються протоколом, який підписують голова Комісії та її секретар.

  6. У разі, якщо член Комісії не згоден з її рішенням, або не може бути присутнім на засіданні, він може висловити думку з питання, що розглядаються, письмово.



4. Загальні вимоги до кандидатів



4.1. Кандидат до складу Молодіжної ради повинен відповідати таким вимогам:



4.1.1. Громадянство України.



4.1.2. Вільне володіння державною мовою.



4.1.3. Активна життєва позиція та громадська активність.



4.1.4. Вік з 14 до 35 років на момент оголошення про проведення конкурсного відбору.



4.2. До участі у конкурсі не допускаються:



4.2.1. Особи, які не відповідають встановленим вимогам.



4.2.2.  Особи, які несвоєчасно надали документи або надали їх не в повному обсязі чи такі, що не відповідають установленим вимогам.



5. Порядок проведення конкурсного відбору



5.1. Відбір здійснюється на конкурсній основі шляхом подачі анкет (Додаток 1), в яких учасники конкурсу відображають свій досвід, власне бачення розвитку молодіжної політики у Здолбунівській міській територіальній громаді та конкретні проекти, що будуть втілені ними у якості членів Молодіжної ради. Анкети подаються в Здолбунівську міську раду протягом 20 календарних днів з моменту оголошення конкурсу.



5.2. Разом з анкетою подається наступний пакет документів:



5.2.1. Для інститутів громадянського суспільства:



- копія свідоцтва про реєстрацію інституту громадянського суспільства та/або копія виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань;



- копія статуту інституту громадянського суспільства;



- витяг з протоколу засідання керівного органу інституту громадянського суспільства засвідчене печаткою (у разі наявності) з рішенням про делегування кандидата до складу Молодіжної ради;



- письмова згода делегованого представника до Молодіжної ради на обробку його персональних даних.



5.2.2. Для громадських ініціатив:



- інформаційна довідка про заснування, склад громадської ініціативи та результати діяльності громадської ініціативи протягом останнього року, підписана керівником громадської ініціативи;



- лист про делегування кандидата до складу Молодіжної ради, підписаний керівником громадської ініціативи;



- письмова згода делегованого представника до Молодіжної ради на обробку його персональних даних.



5.2.3. Для органів студентського та учнівського самоврядування:



- копія положення про орган студентського чи учнівського самоврядування;



- витяг з протоколу засідання керівного органу студентського чи учнівського самоврядування з рішенням про делегування кандидата до складу Молодіжної ради;



- письмова згода делегованого представника до Молодіжної ради на обробку його персональних даних.



5.3. До анкети та обов'язкового пакету документів можуть також подаватися рекомендаційні листи від викладачів, керівників організацій, підприємств, в яких кандидати навчалися чи навчаються, проходили стажування чи працювали тощо. Рекомендації мають обов’язково містити контакти особи, яка надає рекомендацію.



5.4. Надіслані анкети протягом 15 календарних днів оцінюються Комісією.



5.5. Відбір здійснюється відповідно до рейтингу анкет. Рейтинговий список складається та затверджується Комісією на основі виставлених оцінок.



5.6. Кожен член Комісії виставляє кожному кандидату оцінку від одного до п'яти, виходячи з таких критеріїв:



- досвід кандидата (дослідження та публікації, наукова діяльність, громадська діяльність, участь та організація заходів для молоді);



- наявність власного проекту/проектів для молоді, що буде втілено особою під час роботи членом Молодіжної ради;



- бажання зробити свій внесок у впровадження молодіжної політики Здолбунівської міської територіальної громади у якості члена Молодіжної ради.



5.7. Комісія залишає за собою право на проведення співбесіди з будь-яким кандидатом для з'ясування додаткової інформації та прийняття остаточного рішення.



3.6.9. Список кандидатів до складу Молодіжної ради при Здолбунівській міській раді, які братимуть участь в установчих зборах, та список представників інститутів громадянського суспільства, яким відмовлено в участі в установчих зборах, із зазначенням підстави для відмови, інформація про результати діяльності інститутів громадянського суспільства за останній рік, біографічні довідки делегованих ними представників, а також уточнена інформація про дату, час та місце проведення установчих зборів, погоджена з Здолбунівською міською радою оприлюднюються не пізніше ніж за 3 робочих дні до проведення установчих зборів на офіційному веб-сайті Здолбунівської міської ради та/або в інший прийнятний спосіб.



6. Визначення переможців




  1. Результати конкурсного відбору відображаються у протоколі засідання Комісії.

  2. За результатами перевірки документів кандидатів, Комісія складає список представників інститутів громадянського суспільства, яким відмовлено в участі в установчих зборах, із зазначенням підстави для відмови, спираючись на рішення Комісії. Підставами для відмови представнику інституту громадянського суспільства в участі в установчих зборах є:




  • невідповідність поданих документів, , вимогам цього Положення;

  • не усунення кандидатом невідповідності поданих документів зазначеним вимогам у строк, відповідно до цього Положення;

  • недостовірність інформації, що міститься в документах, поданих для участі в установчих зборах;

  • відмова кандидата від участі в установчих зборах шляхом надсилання Комісії офіційного листа за підписом уповноваженої особи керівного органу кандидата;

  • перебування інституту громадянського суспільства, який делегував свого представника для участі в установчих зборах, у процесі припинення.




  1. Результати конкурсного відбору оприлюднюються на офіційному веб-сайті Здолбунівської міської ради та повідомляються кожному учаснику, який пройшов конкурсний відбір і визнаний в установленому порядку переможцем.

  2. Зарахування відбувається після підтвердження участі у роботі Молодіжної ради переможцем конкурсного відбору.

  3. Обов’язковою умовою для допуску до складу Молодіжної ради та набуття статусу її члена є ознайомлення з Положенням про Молодіжну раду при Здолбунівській міській раді.

  4. Особа набуває статус члена Молодіжної ради за умови виконання всіх вищенаведених вимог та з моменту офіційного вручення посвідчення члена Молодіжної ради при Здолбунівській міській раді.



Секретар радиВалентина КАПІТУЛА









Додаток 1



до Положення про конкурсний відбір кандидатів до складу Молодіжної ради при Здолбунівській міській раді














Реєстраційний номер
Дата реєстрації анкети


(для службового заповнення)



АНКЕТА



кандидата до складу Молодіжної ради при



___________________________



1. Загальна інформація














































1. Прізвище, ім’я, по батькові кандидата
2. Мобільний телефон
3. Електронна пошта
4. Посилання на сторінки в соціальних мережах (у разі наявності)
5. Дата народження
7. Місце фактичного проживання
8. Освіта
9. Місце роботи/ навчання




2. Досвід кандидата:



2.1. У яких молодіжних заходах, проектах (наукових, розважальних, творчих, неформальної освіти) Ви брали участь?



2.2. Досвід організації та проведення молодіжних заходів?



2.3 Чи являєтеся членом учнівського самоврядування, молодіжної громадської організації? Якщо так – вкажіть посаду або діяльність, опишіть свою підготовку і досвід.



3. Бачення та плани



3.1. Опишіть ваше бачення становища молоді у Здолбунівській громаді



3.2. Опишіть власну мотивацію діяльності в Молодіжній раді. Чому ви вважаєте Вашу участь корисною для себе та Здолбунівської громади?



Я, ____________________________________ (прізвище та ініціали), засвідчую, що вся інформація, вказана в анкеті, викладена мною особисто і є правдивою та вичерпною.



____________________



(підпис)



Я, __________________________________________________________________ (прізвище, ім'я та по батькові)



відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» даю згоду на обробку персональних даних.



____________________



(підпис)



/