ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

X

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

24

Дата реєстрації:

08.05.2021

Проголосовано:

19.05.2021 11:03:34

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    19
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 24



У К Р А Ї Н А



Здолбунівська міська рада Рівненської області



восьме скликання



Р І Ш Е Н Н Я



від 19 травня 2021 року №



Про звернення депутатів Здолбунівської міської



ради до Кабінету Міністрів України щодо недопущення



закриття відділень поштового зв’язку в регіонах



Керуючись статтею 13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада



В И Р І Ш И Л А :




  1. Підтримати звернення Здолбунівської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо недопущення закриття відділень поштового зв’язку в регіонах (додається) .



2.Здолбунівській міській раді направити звернення до Кабінету Міністрів України.



3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань освіти, охорони здоров´я, культури, спорту, соціального захисту, молодіжної політики, законності, регламенту, депутатської діяльності, етики та врегулювання конфлікту інтересів (голова Висоцький Ю.О.)



Міський голова Владислав СУХЛЯК



 

                                Додаток

                             до рішення Здолбунівської

                             міської ради

                             _______________________

 

Звернення

депутатів Здолбунівської міської ради

до Кабінету Міністра України щодо необхідності скасування постанови Кабінету Міністра України від 29.03.2021 №277 «Про додаткові заходи  щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України»

 

За ініціативи Пенсійного фонду України та Міністерства соціальної політики України Кабінет Міністрів України прийняв постанову від 29.03.2021 №277 «Про додаткові заходи  щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України» (надалі — Постанова), згідно з якою більш ніж 2 мільйони пенсіонерів, які сьогодні отримують свої пенсії через листонош вдома, будуть з 01 вересня примусово переведені на отримання пенсій через банківські рахунки.

Зважаючи, що банки та банкомати наявні лише у 4% населених пунктах України, таке рішення, безумовно, може викликати значне невдоволення найбільш вразливих верств населення — пенсіонерів. Особливо, враховуючи, що вони не лише будуть змушені витрачати кошти, щоб дістатися до міст на маршрутних таксі та автобусах, але й можуть наражати себе на небезпеку, мандруючи під час коронакризи. Варто також передбачити, що можливі затримки з отриманням оплати комунальних платежів, які сьогодні листоноші приймають вдома у літнix людей. Це рішення також вплине на значне зниження тиражів місцевих друкованих видань та закриття частини з них.

Враховуючи падіння обсягів бізнесу Укрпошта буде змушена з 01 червня 2021 року розпочати оптимізацію витрат. Будуть скорочуватись працівники (в основному листоноші), додатково, cкopiш за все, будуть закритi сільські поштові відділення. Населені пункти будуть обслуговувати листоноші певну кількість днів на місяць. В peзультатi — втратить як державний бюджет (за рахунок зменшення відрахувань з ЄСВ), так і  місцеві бюджети всіх рівнів – за рахунок зменшення відрахувань з ПДФО, якi зазвичай становлять майже половину (45%) податкових надходжень до місцевих бюджетів.

З огляду на вищезазначене, з метою запобігання соціальному вибуху й недопущення загрози життю i здоров’ю пенсіонерів та закриття відділень поштового зв'язку в населених пунктах просимо скасувати постанову Кабінету Міністрів України від 29.03.2021 №277 «Про додаткові заходи  щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України» .