ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XIII

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

9

Дата реєстрації:

23.07.2021

Проголосовано:

04.08.2021 11:00:47

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    21
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 9


У К Р А Ї Н А

Здолбунівська міська рада Рівненськоїобласті

восьме скликання

Р І Ш Е Н Н Я


від 04 серпня 2021 року                                                                           № 12

 

 

Про затвердження Положення про відділ

з питань містобудування, архітектури і

та цивільного захисту  Здолбунівської міської ради

 

Керуючись  статтею 54 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рішення Здолбунівської міської ради від 10 грудня 2020 року №15 « Про затвердження структури виконавчих органів Здолбунівської міської ради, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів» , міська рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

  1. Затвердити Положення про відділ з питань містобудування, архітектури і цивільного захисту Здолбунівської міської ради що додається.


 

2. Контроль за виконанням данного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сосюка Ю.П.

 

 

 

 

Міський голова                                                               Владислав СУХЛЯК

                                                        

 

 

 ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням Здолбунівської міської ради

                                                                  «______________» 2021 року

 

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ з питань містобудування, архітектури і цивільного захисту населення Здолбунівської міської ради

 

  1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ


 

          1.1. Відділ з питань містобудування, архітектури і цивільного захисту населення Здолбунівської міської ради (далі – відділ) є виконавчим органом Здолбунівської міської ради, підзвітним і підконтрольним міській раді, підпорядкованим міському голові та виконавчому комітету Здолбунівської міської ради. Відділ не є юридичною особою.

 

  1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування» та іншими законами України з питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування, постановами Верховної Ради України, актами Президента України, декретами, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та інших профільних міністерств,  рішеннями міської ради і виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, даним Положенням і іншими нормативними актами.

 

  1.3 Відділ утворюється міською радою, підконтрольний і підзвітний їй та безпосередньо міському голові.

 

  1.4. Посадові особи, що працюють у відділі, є посадовими особами місцевого самоврядування, мають посадові повноваження, щодо здійснення організаційно-розпорядчих та консультативно-дорадчих функцій і отримують заробітну плату за рахунок міського бюджету.

 

  1.5. Положення про відділ з питань містобудування, архітектури і цивільного захисту населення та внесення змін до нього затверджується рішенням Здолбунівської міської ради.

 

 

 

 

 

 

2. ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ВІДДІЛУ

 

2.1.Основними завданнями Відділу у сфері містобудування та архітектури є:

2.1.1. Забезпечення реалізації державної політики у сфері містобудування та архітектури на території Здолбунівської міської територіальної громади.

 

2.1.2. Аналіз стану містобудування на території Здолбунівської міської територіальної громади, організація розроблення і забезпечення затвердження в установленому порядку містобудівної документації.

 

2.1.3. Координація діяльності суб’єктів містобудування щодо комплексного розвитку територій населених пунктів Здолбунівської міської територіальної громади, їхньої  забудови , поліпшення їх архітектурного вигляду.

 

2.1.4. Забезпечення додержання законодавства у сфері містобудування та архітектури, державних стандартів, норм і правил, регіональних правил забудови населених пунктів, затвердженої містобудівної документації, здійснення контролю за їх реалізацією.

 

2.1.5.Забезпечення в межах своїх повноважень охорони, контролю за використанням пам’яток архітектури і містобудування, палацово-паркових, паркових та історико-культурних ландшафтів. Підготовка та оформлення рішень з питань виконання житлового законодавства і подання їх на розгляд виконавчого комітету та міської ради.

 

2.1.6. Здійснення містобудівного моніторингу.

 

        2.2. Основними завданнями Відділу у сфері цивільного захисту населення є:

 

        2.2.1. Забезпечення, розроблення і здійснення заходів щодо удосконалення організації цивільного захисту населення і території Здолбунівської міської територіальної громади від надзвичайних ситуацій, запобігання їх виникненню і реагування на них.

 

        2.2.2. Подання пропозицій у встановленому порядку уповноваженим органам Здолбунівської міської ради щодо включення до проекту бюджету Здолбунівської міської територіальної громади на розвиток та функціонування системи цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, ліквідації їх наслідків.

 

        2.2.3. Оповіщення населення Здолбунівської міської територіальної громади про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій, контроль незалежного функціонування місцевої та об’єктових систем оповіщення.

 

        2.2.4. Визначення разом з органами виконавчої влади, керівниками об’єктів господарської діяльності територіальної підсистеми Єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного і  природного характеру складу, місць розміщення та оснащення сил і засобів місцевих та об’єктових ланок.

 

         2.2.5.  Забезпечення контролю за накопиченням, збереженням та цільовим використанням фінансових резервів і матеріально-технічних ресурсів, призначених для ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків у порядку встановленому законодавством.

 

         2.2.6. Організація, в межах своєї компетенції, виконання законів та інших нормативно-правових актів, та здійснення контролю за їх реалізацією

 

         2.2.7.  Контроль проведення навчань, тренувань із цивільного захисту населення Здолбунівської міської територіальної громади.

 

         2.2.8. Здійснює інші функції, що випливають з покладених на нього завдань.

 

  1. ОСНОВНІ ФУНКЦІЇ ВІДДІЛУ


 

3.1. Відділ відповідно до покладених на нього завдань у сфері містобудування та архітектури:

 

3.1.1. Забезпечує Здолбунівську міську територіальну громаду містобудівною документацією. Веде облік забезпеченості містобудівною документацією населених пунктів на території Здолбунівської міської територіальної громади.

 

3.1.2. Розробляє пропозиції та готує висновки щодо розміщення, будівництва та реконструкції об’єктів на території  Здолбунівської міської територіальної громади.

 

3.1.3. Координує на території Здолбунівської міської територіальної громади виконання науково-дослідних і проектно-вишукувальних робіт у сфері містобудування.

 

3.1.4. Вносить відповідним органам пропозиції щодо прийняття згідно із законодавством рішень стосовно самовільно збудованих будинків і споруд.

 

3.1.5. Організовує проведення в установленому порядку архітектурних та містобудівних конкурсів та містобудівної ради.

 

3.1.6. Створює і веде архів містобудівної документації.

 

3.1.7. Розглядає питання про надання будівельного паспорта забудови земельної ділянки та внесення змін до нього відповідно до чинного законодавства.

 

3.1.8. Розглядає питання про надання містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки та внесення змін до них, відповідно до діючої містобудівної документації.

 

3.1.9. Розглядає питання про надання паспортів прив’язки для розміщення стаціонарних чи пересувних тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території Здолбунівської міської територіальної громади та внесення змін до них.

 

3.1.10. Надає інформацію про відповідність намірів щодо розташування стаціонарних чи пересувних тимчасових споруд комплексній схемі розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території Здолбунівської міської територіальної громади.

 

3.1.11. Надає інформацію щодо відповідності розміщення об’єкта містобудівній документації, державним будівельним нормам, будівництво якого здійснено з порушенням на земельній ділянці, яка перебуває у користуванні чи у власності.

 

3.1.12. Надає викопіювання з топографо-геодезичної зйомки, генерального плану, плану зонування та історико-опорного плану міста Здолбунів та населених пунктів Здолбунівської міської територіальної громади, де наявна містобудівна документація.

 

3.1.13. Видає довідки та інформації з питань, що належать до компетенції Відділу.

 

3.1.14. Організовує реєстрацію, збереження і систематизацію топографо-геодезичних та інженерно-геологічних матеріалів.

 

3.1.15. Готує проекти рішень і виносить на розгляд виконавчому комітету міської ради питання щодо найменування (перейменування) вулиць, провулків, площ, парків, скверів, розташованих на території Здолбунівської міської територіальної громади.

 

3.1.16. Готує проекти рішень на розгляд сесії Здолбунівської міської ради та виконавчого комітету, що стосується діяльності Відділу.

 

3.1.17. Приймає участь у розгляді, відповідно до законодавства, спорів з питань містобудування.

 

3.1.18. Надає дозвіл згідно вимог чинного законодавства на розміщення реклами та регулює діяльність з розміщення зовнішньої реклами на території Здолбунівської міської територіальної громади.

 

3.1.19. Здійснює містобудівний моніторинг.

 

3.1.20. Забезпечує ведення містобудівного кадастру Здолбунівської міської територіальної громади та внесення змін до нього.

 

3.1.21. Погоджує містобудівне та архітектурне проектне рішення об’єктів, розташованих в історичній частині та історичних ареалах населених пунктів Здолбунівської міської територіальної громади.

 

3.1.22. Вносить пропозиції щодо встановлення і зміни меж населених пунктів Здолбунівської міської територіальної громади.

 

3.1.23. Надає пропозиції щодо встановлення на відповідній території режиму використання та забудови земель, на яких передбачається перспективна містобудівна діяльність

 

3.1.24. Розглядає у випадках, встановлених законодавством, пропозиції щодо визначення територій, вибору, вилучення (викупу) та надання земельних ділянок для містобудівних потреб згідно з містобудівною документацією.

 

3.1.25. Здійснює відносно до законодавства контроль за використання земель, передбачених для містобудівних потреб.

 

 3.1.26. Інформує населення через засоби масової інформації про розроблення містобудівних програм населених пунктів Здолбунівської міської територіальної громади, розміщення найважливіших об’єктів архітектури, організовує проведення громадських обговорень містобудівної документації.

 

3.2. Відділ відповідно до покладених на нього завдань у сфері цивільного захисту:

 

3.2.1. Створює і забезпечує стабільне функціонування підсистеми місцевого та об’єктового рівнів Єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного і природного характеру.

 

3.2.2. Розробляє і реалізує заходи щодо підвищення готовності сил цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій.

 

3.2.3.  Визначає основні напрямки роботи у сфері цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків.

 

3.2.4. Здійснює інформаційне забезпечення у сфері цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків, створення і впровадження сучасних інформаційних технологій та банків даних.

 

3.2.5. Формує групи слухачів з керівного складу і працівників підприємств, установ та організацій усі форм власності для вивчення діяльності захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків на курсах цивільного оборони.

 

 

4.ПРАВА ВІДДІЛУ

 

           Посадові особи Відділу мають право:

 

           4.1. Одержувати в установленому порядку від структурних підрозділів апарату міської ради та її органів, підприємств, установ та організацій, незалежно від форми власності, інформацію, документи та інші матеріали, необхідні для виконання покладених на нього завдань.

 

           4.2. Надавати клопотання до контролюючих органів про зупинення проведення будівельних, топографо-геодезичних, інженерно-геологічних робіт, які виконуються з порушенням державних стандартів, норм і правил.

 

           4.3.  Брати участь у розгляді судами справ, що відносяться до компетенції Відділу.

 

           4.4. На здорові, безпечні та належні для високопродуктивної роботи умов праці.

 

           4.5.  На оплату праці залежно від посади, яку вони займають, рангу, який їм присвоєний,  стажу роботи.

 

          4.6.  На соціальний і правовий захист відповідно до їх статусу.

 

           4.7. На просування по службі з урахуванням кваліфікації та здібностей, сумлінного виконання службових обов’язків, участь у конкурсах на заміщення посад більш високих категорій.

 

           4.8. Безперешкодно ознайомлюватись з матеріалами, що стосуються проходження працівниками Відділу служби в органах місцевого самоврядування, у необхідних випадках давати особисті пояснення.

 

 

 

 

 

 

5.СТРУКТУРА ТА ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ ВІДДІЛУ

 

5.1. Структура, штатний розпис Відділу затверджуються у встановленому законом порядку.

 

       5.2 Діяльність Відділу здійснюється на основі річного, квартальних та місячних  планів, які складаються на основі планів роботи міської ради та її виконавчих органів, з врахуванням доручень міського голови, завдань та функцій відділу.

 

       5.3.Вiддiл oчoлює нaчaльник, який пpизнaчaєтьcя нa пocaдy тa звiльняєтьcя з пocaди poзпopяджeнням міського гoлoви y вcтaнoвлeнoмy зaкoнoдaвcтвoм пopядкy.

     

      5.4.Opгaнiзaцiйнo-пpaвoвий cтaтyc нaчaльникa Вiддiлy, йoгo пpaвa, oбoв`язки, вiдпoвiдaльнicть тa пopядoк взaємoдiï з пpaцiвникaми Вiддiлy тa викoнaвчими opгaнaми міської рaди, ïx пpaцiвникaми визнaчaютьcя в пocaдoвiй iнcтpyкцiï нaчaльникa Вiддiлy.

 

     5.5. Працівники відділу призначаються та звільняються з посади за процедурою, передбаченою чинним законодавством.

       

     5.6. Працівники Відділу несуть персональну відповідальність за виконання покладених на них повноважень та завдань.

 

    5.7. За порушення трудової дисципліни та правил внутрішнього  службового розпорядку працівники відділу притягаються до відповідальності згідно з чинним законодавством

6. ВЗАЄМОДІЯ ВІДДІЛУ

 

           6.1. Відділ при виконанні покладених на нього завдань взаємодіє з іншими виконавчими органами міської ради, депутатами, постійними комісіями, тимчасовими комісіями та іншими органами, утвореними міською радою, її виконавчим комітетом, з органами виконавчої влади, підприємствами, установами, організаціями, незалежно від форм власності, об’єднаннями громадян.

         6.2. Відділ взаємодіє з іншими органами виконавчої влади , правоохоронними органами, пiдпpиємcтвaми, ycтaнoвaми, opгaнiзaцiями, нeзaлeжнo вiд фopм влacнocтi, з питaнь, щo вiднocятьcя дo кoмпeтeнцiï Вiддiлy.

 

 

Секретар міської ради                                Валентина КАПІТУЛА